Η Γιαννάκου «σφάζει» τον Τσίπρα για την Παιδεία: Άσυλο μόνο στους χώρους εκπαίδευσης και έρευνας

 http://24wro.com.gr/wp-content/uploads/2015/07/gianakou.jpg
Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε η Μαριέττα Γιαννάκου σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι στο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση επαναφέρεται η διάταξη Γιαννάκου στο ακαδημαϊκό άσυλο.

«Ο νόμος που ψηφίστηκε επί υπουργίας μου αφορούσε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών μόνο για τους χώρους εκπαίδευσης και έρευνας. Κανένας άλλος χώρος του πανεπιστημίου δεν επιτρεπόταν να αποτελεί άσυλο», ανέφερε η πρώην υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική της συνέντευξη (ΣΚΑΪ).
Ο νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ψηφίστηκε έπειτα από αίτημα της Ν.Δ. με ονομαστική ψηφοφορία. Σε αντίθεση με την πολιτική συναίνεση του προηγούμενου νόμου που είχε πετύχει την ψήφιση με 255 βουλευτές, το νομοθέτημα του Κώστα Γαβρόγλου πέρασε με μόλις 149 ψήφους. Στο άρθρο που αφορούσε το άσυλο, υπήρξε και μια ρωγμή στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., μιας και ο Δημήτρης Καμμένος ψήφισε όχι.
Στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που έγιναν πριν από τη ψήφιση ήταν και η συμμετοχή των φοιτητών του ΕΑΠ στη Διοικούσα Επιτροπή. Ενώ το νομοσχέδιο προέβλεπε τη συμμετοχή των φοιτητών με ποσόστωση στα όργανα των Ανώτατων Ιδρυμάτων, δεν υπήρχε σχετική διάταξη για το ΕΑΠ. Τελικά, ο υπουργός Παιδείας έκανε δεκτή τροπολογία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Ενωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη για τη συμμετοχή και των φοιτητών του ΕΑΠ.
Η ψήφιση του νόμου συνοδεύτηκε από σωρεία αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ σε συνέντευξή της η Αννα Διαμαντοπούλου (σ.σ.: το νομοθέτημα Γαβρόγλου πρακτικά ξηλώνει το νόμο 4009 που ψηφίστηκε επί υπουργίας της) έκανε λόγο για «πολιτικό έγκλημα».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 
 Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017
http://www.eleftherostypos.gr 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών