ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «Ορφέας» Ιτέας ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΙΤΑΛΙΑ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_boVo3HsfYU47bAfPslLsi0LJTZlHTFZvWkD8x4jNUFCfFon4er8sltEG0-0H_QbV6h5z96fi7URAXwlBq0JIH0YUAMrbSrDkFmmbjgbTUUBQHdXkx_r8U6NHo_o8Xi6M1kaumt26T8a9/s1600/unnamed+%25281%2529.jpg
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «Ορφέας» Ιτέας 
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΙΑ ΤΗΣ
ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «Ορφέας» Ιτέας Από 19 έως 27 Ιουλίου 2017
ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΙΤΑΛΙΑ (ΚΑΜΠΑΝΙΑ–ΑΠΟΥΛΙΑ–ΚΑΛΑΒΡΙΑ)

Η Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας επέστρεψε από την Ιταλία, όπου έδωσε μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων συναυλιών, σε μεγάλα κέντρα του Ελληνισμού και της Μεγάλης Ελλάδας.
Η 40μελής Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη (Μaster of arts   στη διεύθυνση) ερμήνευσε σε κάθε μία από τις επτά συναυλίες ένα  δύσκολο και ποικίλο πρόγραμμα Αναγεννησιακής, Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής, σε έργα σημαντικών συνθετών, Ελλήνων και Ξένων, με έμφαση στην Βυζαντινή μας εκκλησιαστική παράδοση και στη σύγχρονη ελληνική μουσική.
Η Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας είχε προσκληθεί για μια σειρά  σημαντικών συναυλιών στην Νότιο Ιταλία (ΚΑΜΠΑΝΙΑ-ΚΑΛΑΒΡΙΑ-ΑΠΟΥΛΙΑ) από σημαντικούς φορείς της γειτονικής χώρας για το χρονικό διάστημα 19-27 Ιουλίου 2017. Απώτερος σκοπός ήταν η ενδυνάμωση  της κοινής  πολιτιστικής  κληρονομιάς  με την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ.
Οι συναυλίες  πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές  με έντονο  το Ελληνικό  και Βυζαντινό στοιχείο, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αρχαιοελληνική  παιδεία  και την Χριστιανική κληρονομιά.
 Ιδιαίτερα  σημαντική  παραμένει η συμβολή   του Νίκου Ευθυμιάδη στην ανάπτυξη   των Ελληνοϊταλικών σχέσεων σε πολλούς  τομείς  για δεκαετίες και ιδιαίτερα  με τη  Νότιο Ιταλία.  Στον τομέα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, της  ΤΕΧΝΗΣ  και της  ΜΟΥΣΙΚΗΣ  είναι ιδιαίτερα  καθοριστική και σημαντική, αφού έχει και ιδιαίτερες παράπλευρες συνιστώσες, αναπτυξιακού και τουριστικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα η Μικτή Χορωδία εμφανίστηκε στην ιστορική πόλη Cava De Tirreni, του φιλέλληνα Δημάρχου και Ακαδημαϊκού Marco Galdi, σε μία ιστορική συναυλία στο χώρο του ξενοδοχείου Majiolino Victoria, όπου εγκαταστάθηκε για μικρό χρονικό διάστημα η εξόριστη Ελληνική Κυβέρνηση το 1944, επιστρέφοντας από τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα. Στη συναυλία παρευρέθηκαν επώνυμοι άνθρωποι του Φιλελληνικού κινήματος Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου της Νάπολης και του Σαλέρνο και πλήθος κόσμου.
Με εξαιρετική επιτυχία και σε κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά δόθηκαν συναυλίες στο Pignatara Maggiore στην Caserta, καθώς και  στον περίφημο Ναό του Μοναστηριού  της Αγίας Τριάδας στην Badia Cavese.
 Απαράμιλλη επιτυχία σημείωσαν και οι συναυλίες που δόθηκαν στον   Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Νάπολη, στην πανέμορφη Grottaglie  (Τάραντας) στην Απουλία, στο Βυζαντινό Μουσείο  με τους Κώδικες του Rossano (Καλαβρία) και στο Μουσείο του Πυθαγόρα στο Crotone (Κρότωνας).
Κάθε συναυλία είχε και το δικό της στίγμα, Ιστορικό, Μουσικό συμβάλλοντας στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά και στο Φιλελληνικό κίνημα της Ιταλίας.
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών