Ποιος είναι ο Καλαντζόπουλος που έφερε την επένδυση των 300 εκατ. στην Παπαστράτος.... την οποία δεν πίστευε ο Τσίπρας;

Ποιος είναι ο Καλαντζόπουλος που έφερε την επένδυση των 300 εκατ. στην Παπαστράτος.... την οποία δεν πίστευε ο Τσίπρας;

Γιατί ήρθε η επένδυση των 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα    
Η φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς το συνεργάτη του "είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει", όπως αποκάλυψε ο ίδιος επισκεπτόμενος το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τις δυνατότητες που έχει η χώρα.
Η αφοπλιστική ειλικρίνεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, (ίσως να ήταν μια από τις καλύτερες προσωπικές του στιγμές) μιλώντας στους εργαζόμενους της Παπαστράτος, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί απορίες, αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει καταλάβει τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα στην προσέλκυση επενδύσεων.

Γιατί ήρθε η επένδυση των 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα     

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος -με καταγωγή από τον Πύργο της Ηλείας- το 2013 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος του πολυεθνικού κολοσσού Philip Morris International.
Πρόκειται για τον αμερικανικό γίγαντα στην παγκόσμια αγορά της καπνοβιομηχανίας αφού διαθέτει το πιο γνωστό πακέτο τσιγάρων σε όλο τον κόσμο το Marlboro.
Όμως η αντικαπνιστική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο υποχρέωσαν τον πολυεθνικό γίγαντα να κάνει στροφή 180 μοιρών.
Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος πρόσφατα είχε πει ότι ήρθε η ώρα να κόψουμε το τσιγάρο.
Έτσι φθάσαμε στην επένδυση των 300 εκατ. ευρώ στον Ασπρόπυργο και στην Παπαστράτος, ενώ αν δεν ήταν ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος στο τιμόνι της εταιρείας, η επένδυση θα πήγαινε σε άλλη χώρα.
Πρόκειται για νέες μονάδες παραγωγής ράβδων καπνού απαλλαγμένες από τις βλαβερές συνέπειες του καπνού για τον ανθρώπινο οργανισμό και δημιουργήθηκε το νέο προϊόν IQOS που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Η επιλογή της Ελλάδας για την τεράστια επένδυση που δεν πίστευε ούτε ο πρωθυπουργός, έγινε ακόμη διότι η Παπαστράτος έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε γεωγραφική θέση που μπορεί εύκολα και με όλα τα μέσα να προωθεί τα προϊόντα της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.
Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος διοικεί τον αμερικανικό κολοσσό από το 2013 και η τρέχουσα αξία ξεπερνά τα 150 δισ.  δολάρια.
Στην ουσία... διοικεί μια Ελλάδα όταν το ΑΕΠ ανέρχεται στα 170 δισ. ευρώ.

Τι δεν ξέρει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του bankingnews.gr δεν υπάρχει φάκελος όπως και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προσέλκυση επενδύσεων.
Όποιον αρμόδιο και να ρωτήσαμε δεν ήταν σε θέση να μας δώσει μια προς μια τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων.
Ο κυβερνητικός φάκελος με θέμα τις επενδύσεις είναι άδειος.
Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η απορία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν πίστεψε τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, που  επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και του παρουσίασε το επενδυτικό σχέδιο, τους στόχους, αλλά και τα άμεσα, οφέλη που προκύπτουν από τη νέα επένδυση.
Το παράδειγμα του Ελληνικού και άλλων επενδύσεων είναι ενδεικτικό ότι η Ελλάδα δεν έχει σχέδιο προσέλκυσης επενδυτών.

Τι λένε οι ξένοι επενδυτές

Δεν χρειάζεται πλέον η Ελλάδα να έχει σχέδια προσέλκυσης επενδυτών διότι όλα καλύπτονται μέσα από τις υποχρεώσεις που καθορίζονται μέσα από τα Μνημόνια και ορίζουν με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων και πώλησης κρατικών επιχειρήσεων της χώρας.
Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και άλλων κρατικών επιχειρήσεων υλοποιούνται μέσα από τα Μνημόνια που σκοπό έχουν την χρηματοδότηση του κράτους και τη συντήρηση της πελατειακής βάσης των κομμάτων, και με τίμημα το ξεπούλημα της περιουσίας της χώρας.
Στελέχη Funds που παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις λένε ευχαριστούμε την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  που αγοράζουμε φθηνά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr 
 31/08/2017 - 08:36
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών