ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : SMS: «Εδώ και τώρα»

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
 Αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη, ότι όντως ο Τσίπρας διαπραγματευότανε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δεν πρέπει να ξεχαστούν. Ούτε να αποσιωπηθούν.

Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει τι κίνητρα μπορεί να έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτά που αποκαλύπτει είναι πια ιστορικά γεγονότα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν τα έχει διαψεύσει. Φαίνεται πως δεν μπορεί. Και αυτό πρέπει να μας ανησυχεί πολλαπλά. Δεν πρόκειται για ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τους φυσιοδίφες. Ούτε τους αρχαιολόγους της πολιτικής ιστορίας.
Αποκαλύπτεται ένας άνθρωπος, που τα παίζει όλα χωρίς εύλογη εθνική αιτία. Έπαιξε τη μοίρα του τόπου μας για λόγους ιδεοληπτικούς. Ή ακόμα χειρότερα: δεν κατανόησε ότι έπρεπε να χειριστεί εθνικά μεγέθη και εθνικά συμφέροντα.
Αποκαλύπτεται ένας άνθρωπος που δεν σέβεται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας.
Συμπεριφέρεται ακόμα ως πρόεδρος του 15 μελούς, που το μόνο που ήξεραν ήταν πώς να καταλαμβάνουν τις αίθουσες διδασκαλίας και τα θρανία τους.
Δεν έχει δώσει κανέναν εθνικό αγώνα. Δεν έχει συμμετάσχει σε καμία εθνική εκστρατεία. Δεν μπορεί να κατανοήσει τι είναι εθνικό συμφέρον.
Όχι μόνο αυτό. Εμείς δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει στην επόμενη εθνική κρίση. Ξέρουμε ότι δεν έχει αντοχές. Μέσα σε μια βραδιά τα υπέγραψε όλα.
Δεν θέλω κουβέντες πως δήθεν κάτι έμαθε απ’ όλα αυτά. Πως μπορούμε να εμπιστευτούμε έναν άνθρωπο που τόσο επιπόλαια, που τόσο θρασύδειλα, που με απόλυτη άγνοια του εθνικού κινδύνου έπαιξε ένα επαίσχυντο παιχνίδι, το οποίο μας στοίχισε 15 δις νέα και επιπρόσθετα μέτρα, και 100 δισεκατομμύρια σε ζημιά της εθνικής μας οικονομίας.
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Ο πρόεδρος του 15μελούς πρέπει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για όσα του καταμαρτυρούν. Αν και αυτή τη φορά σιωπήσει και βάλει το δυστυχή Τζανακόπουλο να διαψεύδει, μόνο αυτός, τότε πρέπει να κινηθούν άλλες διαδικασίες. Αυτός ο ίδιος πρέπει να φύγει από την εξουσία. Αποδείχτηκε ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Ο χειρότερος πρωθυπουργός που είχαμε ποτέ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Έχει διαπράξει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.
Πρέπει να σταλεί sms σε όλους τους θεσμούς. «Εδώ και τώρα». Να καλέσει η Δικαιοσύνη τα μη πολιτικά πρόσωπα. Έχουν αναφερθεί αρκετά από αυτά. Και αυτό ας είναι η αρχή.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Δευτέρα 31.07.2017



ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών