ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ασχημονούν! Δεν ντρέπονται; Χυδαιολογούν! Δεν το ξανασκέφτονται;

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Ομολογώ δεν το περίμενα. Να πέσει τόσο χαμηλά ο Αλέξης. Να ξεπερνά σε απρέπεια και ασέβεια, έναντι των θεσμών, ακόμα και τους πιο ακραίους του.
Την Τετάρτη μας αιφνιδίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Υπαινίχθηκε ότι για πρώτη φορά το
Συμβούλιο Επικρατείας έβαλε τα συμφέροντα των ιδιωτών πιο ψηλά από το δημόσιο συμφέρον. Προφανώς δεν είχε διαβάσει την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι τροπολογίες με τις οποίες παρατάθηκε ο χρόνος της παραγραφής στις φορολογικές υποθέσεις. Ή, και αν τη διάβασε, δεν την κατανόησε. Το Συμβούλιο Επικρατείας δεν προέβη σε στάθμιση ανάμεσα στο δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των ιδιωτών. Το Συμβούλιο Επικρατείας υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου που θεμελιώνεται σε μια σειρά συνταγματικών διατάξεων.
Προχθές πήρε τη σκυτάλη ο γνωστός υβριστής. Και για να μην μπερδευόμαστε, ο πασίγνωστος Παύλος Πολάκης. Αυτός που κατάφερε να απειλήσει δημοσιογράφους γιατί διαφωνούσαν με τη συμπεριφορά του ως πολιτικού. Και ήταν έτοιμος να τους ξαπλώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη! Ο λεβέντης!
Θέλησε και αυτός να ασκήσει κριτική κατά της ίδιας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και αποδείχτηκε και χυδαίος και υβριστής. Και μάλιστα εμμέτρως! Χαρακτήρισε το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προστάτη των νταβατζήδων!
Φυσικά πήρε και την πρέπουσα απάντηση από την Ένωση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δεν του αρνήθηκαν το δικαίωμα της κριτικής, ακόμα και για τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Του επέστησαν όμως την προσοχή! Προφανώς γιατί είναι αστοιχείωτος.
Αν το θέμα έμενε ως εκεί, τότε θα του αποδίδαμε μόνο τις διαστάσεις μιας φρικτής καθημερινότητας.
Μέχρι χθες... Ο Αλέξης επισκέφτηκε το υπουργείο Υγείας. Έταξε 9.500 διορισμούς. Την τελευταία φορά μας είχε τάξει 4.000 διορισμούς. Μόνο που ούτε και αυτή την υπόσχεση τήρησε.
Και ακολουθεί η φρίκη. Ο Αλέξης γύρισε με χαμόγελο στον Παύλο Πολάκη. Και υποσχέθηκε και σε αυτόν: Πως όλα τα θεσμικά εμπόδια τα ξεπερνάνε. Και θα τα ξεπερνάνε!
Και τότε καταχειροκροτήθηκε από τους εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας.
Αν οι τελευταίοι χειροκρότησαν από φόβο θα είμαι επιεικής. Αν οι τελευταίοι χειροκρότησαν την ατάκα του Αλέξη από ενθουσιασμό, τότε το μυαλό μου γεμίζει από μαύρες σκέψεις. Κάτι μου θυμίζει από δικτατορία.
Θα το ξαναπώ. Υβρίζουν! Και δεν ντρέπονται; Επιμένουν στην παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης! Δεν το σκέφτονται πριν φύγουν;
Άρθρο, Νέα Κρήτη, Σάββατο 1.07.2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών