Σεισμός: «Ταρακουνήθηκε»... συνεχόμενα το Αίγιο

 Σεισμός: «Ταρακουνήθηκε»... συνεχόμενα το Αίγιο
Σεισμός ξύπνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/07) τους κατοίκους της περιοχής του Αιγίου ενώ έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:25 και σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, έξι χιλιόμετρα βορειανατολικά από τις Καμάρες Αιγιαλείας.
Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών ακολούθησαν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,4 3,5 και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα.
Γύρω στις 06:05 τα ξημερώματα, έγινε αισθητή νέα σεισμική δόνηση στο Αίγιο και σε άλλες γειτονικές περιοχές.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η νέα δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, μέτρησε το σεισμό στα 4,3 Ρίχτερ κι εντόπισε το επίκεντρό του στο Κορινθιακό κόλπο, 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά από τα Σελιανίτικα της Αιγιαλείας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/
15 Ιουλίου 2017 10:31
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών