ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Αλέξης και Πάνος θα καούν μαζί!

Μία μία αποκαλύπτονται οι αλήθειες. Σε όλες τις υποθέσεις. Αυτό ακριβώς φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας. Την αλήθεια! Δείξτε μου μια πρωτοβουλία του, που έχει ως στόχο την διευκόλυνση και επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαλεύκανση της αλήθειας. Απλά, δεν υπάρχει.

Ας ξεκινήσουμε με εκείνο άθλιο και τυχοδιωκτικό επτάμηνο του 2015. Ο Αλέξης ποτέ δεν ξεδίπλωσε τη σκέψη του. Έρχονται, όμως, οι συνεργάτες του και καταθέτουν ένα προς ένα τα πετράδια της αλήθειας. Πρώτος ξεκίνησε ο πρωταγωνιστής του άτσαλου τυχοδιωκτισμού. Ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ακολούθησαν εκμυστηρεύσεις συνεργατών του Αλέξη στον ξένο Τύπο. Από κοντά και ο Τζειμς Γκάλμπρεϊθ. Με ένα ολόκληρο βιβλίο. Που έδωσε και τις φρικιαστικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του Plan B. Με τα τανκς στους δρόμους της Αθήνας. Και τελευταία έσκασαν πανάκριβες λεπτομέρειες από τον Κορεάτη σύμβουλο, πρώτα του Γιάνη Βαρουφάκη και μετά του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο διαπρεπής αυτός σύμβουλος παραμένει και σήμερα σύμβουλός του. Παρών και σε συναντήσεις με την Μέρκελ. Θα πληρωνόμασταν με κουπόνια!
Και όπου να ‘ναι θα βρεθεί στους πάγκους των βιβλιοπωλείων το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Στα Ελληνικά. Με τον Ελληνικό τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι». Για να μην μπερδεύονται οι πολίτες. «Από το 2014, το Νοέμβριο, στο σπίτι του Τσίπρα είχα εξηγήσει το σύστημα παράλληλων πληρωμών. Τότε μου έγινε και η πρόταση να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών. Ανακουφίστηκαν! Και μου ζήτησαν και επανέλαβα το σύστημα παράλληλων πληρωμών στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2015. Και τότε πάλι ανακουφίστηκαν!» Και, για να μην επιτρέψει ισχυρισμούς ότι συγχρονίζεται με τον Κορεάτη σύμβουλό του, παρέδωσε των αντίστοιχων κεφαλαίων του βιβλίου του.
Ο Αλέξης δεν δέχτηκε ποτέ του να γίνει εξεταστική επιτροπή για το επτάμηνο της ντροπής. Το μόνο που στα κρυφά παρακαλεί είναι να συσταθεί προανακριτική επιτροπή. Με τον πονηρό σκοπό, μέσα από την πλειοψηφία της επιτροπής που θα ελέγχει, να κατασκευάσει δεδικασμένο αθώων.
Έτσι συμπεριφέρεται και στην υπόθεση Καμμένου. Τον χρειάζεται, για να διατηρήσει τις εσωτερικές ισορροπίες της εύθραυστης κυβέρνησής του. Γλυκοκοιτάζει και τον Λεβέντη, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι θα του βγουν «τα κουκιά», για να έχει την τυπική νομιμοποίηση της Βουλής.
Ο Καμμένος, όμως, θα καεί. Ό,τι και αν πράξει ο Αλέξης και η παρέα του. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Είναι τόσο αλαζόνες, που δεν φρόντισαν ούτε καν να προστατέψουν τους εαυτούς τους
.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 07.07.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών