ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - (Άρθρο-Επιστολή αναγνώστου μας)




Φλέγον

     Δημοσιεύουμε άρθρο-επιστολή αναγνώστου μας, σχετικό με τους αδέσποτους σκύλους στην Ιτέα. Μια διαπιστωμένη από όλους μας ανοικτή πληγή για την δημόσια υγεία, την δημόσια εικόνα και την πολύ-πολιτισμική επισκεψιμότητα της πόλεώς μας.
  Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε το εν λόγω άρθρο-επιστολή του αναγνώστου μας. Και είθε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δελφών, να αντιληφθεί επί τέλους, ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις τοποθετήσεις εντός της πόλεως των (ήδη αγορασμένων) ποτιστρών και ταϊστρών για τα αδέσποτα.
Και ότι οι φιλόζωοι της πόλεως, δεν έχουν την δυνατότητα να λύσουν το πρόβλημα στο σύνολό του από μόνοι τους. Παρ’ όλες τις καλές προθέσεις τους, τις παρεμβάσεις και τις υποδείξεις τους.

************************************

Ιτέα 14 Ιουλίου 2017
Κάποιος έλεγε ότι η αγάπη με την ανοχή ή την ανεκτικότητα, βρίσκονται πολύ κοντά αλλά μπορεί να απομακρυνθούν πολύ γρήγορα αν ξεπερασθούν κάποια όρια.
Όση καλή θέληση και αν διαθέτεις, ώστε να προσπαθείς να συμβιώσεις, να βοηθήσεις και τελικά να υποστείς μία κατάσταση, υπάρχουν και κάποια όρια.
Αναφέρομαι στα κατά τα άλλα συμπαθή τετράποδα και φίλους του ανθρώπου από καταβολής κόσμου, τους σκύλους (και σε αυτό τουλάχιστον δεν νομίζω να έχει αντίρρηση κανείς, ζωόφιλος και μη), τα οποία κυκλοφορούν στους δρόμους της Ιτέας μας, αδέσποτα και ανεξέλεγκτα. Σε αυτά τα ζωντανά τα οποία περιφέρονται επί 24ώρου βάσεως και σε ολόκληρη την πόλη, σαν επαίτες, μονίμως πεινασμένα και από ανάγκη τους επιθετικά, δείχνοντας τα ...δόντια τους, όταν θεωρούν ότι απειλούνται και όταν διεκδικούν λίγη τροφή.
Μέσα σε μία πόλη σαν την δική μας, η οποία δεν αποτελείται μόνο από μόνιμους κάτοικους αλλά και από επισκέπτες ή περαστικούς, νομίζω ότι ξεπερνάς το όριο της ανεκτικότητας και φτάνεις στην αγανάκτηση. Και αυτό όχι μόνο για τα κατά τα άλλα συμπαθή αλλά άμοιρα τετράποδα, αλλά και για την αδιαφορία των υπευθύνων έναντι του καθημερινού γενικού καλού και της δημόσιας εικόνας της Ιτέας, καθώς βεβαίως και για τους υπέρμαχους της προστασίας τους. Οι οποίοι μόνο ακούγονται αλλά δεν κινούνται και δεν πιέζουν αρκετά τους υπευθύνους του Δήμου, προκειμένου να συνεργαστούν μαζί τους, ώστε να βρεθεί μία μόνιμη και αξιοπρεπής λύση και να μην παρουσιάζει η πόλη μας αυτό το φαινόμενο,
Πρέπει να σκύψουν όλοι σε αυτά που δυστυχώς συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους της πόλης μας με τους αδέσποτους σκύλους, με τις γνωστές επιπτώσεις, τόσον στην αγορά όσον και στην δημόσια υγεία (είναι γνωστό το τι συμβαίνει με τους κάδους απορριμάτων...).   Ακόμη και με τον ψυχαναγκασμό του ντόπιου πληθυσμού, που δεν μπορεί να απολαύσει τη βόλτα του στη Μαρίνα, στην παραλιακή λεωφόρο και στους δρόμους της πόλης μας, με την τόσο εξαιρετική ρυμοτομία . Και το χειρότερο, που δεν μπορεί να αφήσει ελεύθερα τα μικρά παιδιά να παίξουν, χωρίς τον φόβο της επιθέσεως από αδέσποτο σκύλο. Εξ άλλου, δεν είναι λίγα τα περιστατικά επιθέσεων που έχουν καταγγελθεί τον τελευταίο καιρό.
Όσον αφορά τους ξένους που έρχονται στην πόλη μας, φαντάζομαι ότι δεν έχουν καμία διάθεση να απολαύσουν την ομορφιά της και την εξαιρετική τοποθεσία της, συντροφιά με αδέσποτους, επιθετικούς και απεριποίητους σκύλους. Πόσο μάλλον να θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι, να γίνουν οι πρεσβευτές της Ιτέας μας στις πατρίδες τους!...
Πιστεύω ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα από τους υπεύθυνους τοπικούς άρχοντες. Και μάλιστα δραστικά και άμεσα. Και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο και κυρίως οι φιλόζωοι οι οποίοι έχουν και μεγαλύτερη εμπειρία να επέμβουν και να βοηθήσουν ουσιαστικά τους υπευθύνους της πολιτείας και του Δήμου.
ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΜΈΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ.



Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών