ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ανόητοι ή ένοχοι;

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι πράγματι σκληρή. Καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεθοδευμένη και μεθοδική προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Πίσω από κάθε ύβρη από Υπουργούς και μεγαλοστελέχη των ΣΥΡΑΝΕΛ υπάρχει ένα σχέδιο μετατροπής της
Δικαιοσύνης σε εργαλείο χρήσιμο για βρόμικα σχέδια και για βρόμικες κυβερνητικές δουλειές.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προχωρά σε μια οδυνηρή διαπίστωση και αξιολόγηση της κυβερνητικής συμπεριφοράς. Οδηγούν τη χώρα μας στο επίπεδο ευτελισμού, όπως στην Τουρκία και στην Πολωνία. Όπου, οι μη αρεστοί δικαστές, διώκονται και εκδιώκονται και ή και φυλακίζονται. Η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποκτά, πια, ιστορικό περιεχόμενο και διαστάσεις.
Σήμερα, γιορτάζουμε την 43η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών. Η χούντα κατέρρευσε μέσα από τις συνέπειες της απόπειρας δολοφονίας του Μακαρίου και του σχετικού πραξικοπήματος στην Κύπρο. Συνέβαλε αποφασιστικά, στην κατάρρευσή της, το γεγονός ότι είχε χάσει την ψυχή του ελληνικού λαού μέσα από τους αντιστασιακούς αγώνες, κυρίως, της νεολαίας, της εποχής εκείνης.
Τί καταφέραμε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης; Χωρίς, βέβαια, να αποκρύπτουμε τα λάθη μας. Εδραιώσαμε το Κράτος Δικαίου. Το Κράτος της νομιμότητας με ένα πλέγμα ελευθεριών πρωτόγνωρο για τη νεοελληνική ιστορία. Και με επίπεδα ευμάρειας και κοινωνικής δικαιοσύνης, ζηλευτά!
Αυτά, αμφισβητούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτά, επιδιώκουν να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν. Να φιμώσουν τον Τύπο. Να ευνουχίσουν την τηλεόραση. Να εγκαταστήσουν το παρακράτος. Να απονευρώσουν το δικαίωμα και την ελευθερία γνώμης και κριτικής. Να αποδημήσουν τη διάκριση των εξουσιών μιας σύγχρονης δημοκρατικής πολιτείας. Να υπονομεύσουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Η κυβέρνηση και τα μίσθαρνα όργανά της προσπάθησαν, μετά τη δημοσίευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, να ψελλίσει και ψελλίσουν άρρητα ρήματα. Ότι, δήθεν, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «είναι το μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας».
Ωστόσο, τα ίδια, περίπου, με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ισχυριστεί και καταγγείλει και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. Και η Ένωση Δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και η Ένωση Εισαγγελέων του Συμβουλίου Επικρατείας. Όλοι αυτοί, τάχα, αποτελούν το μακρύ χέρι της
Νέας Δημοκρατίας;
Μήπως, πρέπει να ανοίξουμε συζήτηση, για το εάν, όλα αυτά, συνιστούν ή όχι, την εγκληματική πράξη της εσχάτης προδοσίας;
Ανόητοι; Ή ένοχοι, του πιο φρικτού εγκλήματος, σε βάρος της Δημοκρατίας.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Δευτέρα, 24.07.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών