ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Να μην ξεχάσουμε τους τυχοδιώκτες

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Αυτό το πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν πρέπει να ξεχαστεί. Μας κόστισε, τουλάχιστον, 100 δις ευρώ. Σε αυτό το θηριώδες ποσό ανέρχεται η ζημιά της εθνικής οικονομίας μας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πιο έγκριτων οικονομολόγων. Και πρόσφατα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ανθρώπου ο οποίος
ηγείται του ευρωπαϊκού Οργανισμού, που μας έχει δανείσει πάνω από το μισό του δημόσιου χρέους.
Η κυβέρνηση θέλει να ξεχαστούν όλα αυτά. Όπως και να ξεχαστούν οι θεσμικές ασέλγειες σε βάρος της Δικαιοσύνης από τον Πάνο Καμμένο.
Ο τυχοδιωκτισμός του Γιάνη Βαρουφάκη, του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών τους το πρώτο εξάμηνο του 2015, πρέπει να ερευνηθεί.
Ανήκω σε εκείνη τη μικρή ομάδα των δικηγόρων, που, έγκαιρα, το καλοκαίρι του 2015 υποβάλαμε μήνυση κατά των μη πολιτικών προσώπων, που συνεργάστηκαν με τον Γιάνη Βαρουφάκη και την κυβέρνηση του Αλέξη για τη μελέτη μετατροπής του νομίσματός μας σε «χαρτάκια» της δραχμής.
Στην πρώτη φάση ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών την έθεσε στο αρχείο με ένα περίεργο σκεπτικό.
Ο πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει τη Βουλή ότι δεν υπήρχε Plan B για την κατακρήμνισή μας σε μια φιλόπτωχη και πτωχή δραχμή. Προφανώς, εκείνος ο δικαστικός λειτουργός δεν έλαβε υπόψη του ομολογίες του ίδιου του Βαρουφάκη, που είχαμε παραδεκτά προσκομίσει.
Σε μια δεύτερη φράση, προσκομίσαμε το βιβλίο του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος περιέγραψε, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, αυτό το διαβόητο Plan B. Και πως το Μάιο του 2015 το είχανε κιόλας παραδώσει στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά, οι ανατριχιαστικές αυτές λεπτομέρειες περιελάμβαναν τα πάντα! Ακόμα και την πρόβλεψη καθόδου των τανκς στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με σκοπό την αναμενόμενη αντιμετώπιση των, αληθινά, τώρα πια, αγανακτισμένων Ελλήνων, που θα έβγαιναν στους δρόμους για τρόφιμα και για φάρμακα.
Ο ίδιος εισαγγελέας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να ανοίξει τη δικογραφία. Ούτε ζήτησε τη βοήθειά μας για το σκοπό αυτό.
Η τελευταία φάση; Ξεκίνησε με τις εξομολογήσεις του Νοτιοκορεάτη συμβούλου του Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ, και του Τσακαλώτου. Αυτός προχώρησε στην περιγραφή και άλλων φρικιαστικών λεπτομερειών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονταν με… κουπόνια! Αλλά, όχι για να αγοράζουν αγαθά. Αλλά, για να πληρώνουν τους φόρους τους προς το κράτος!
Το ερώτημα είναι αμείλικτο. Πότε θα ξανανοίξει αυτός ο φάκελος;
Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη, 06.07.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών