«Καβγάς» Κυριάκου - Μπακογιάννη για το συνέδριο στη Λαμία

 
Ανέβηκε απότομα η ένταση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Μπακογιάννη, με απρόβλεπτες συνέπειες στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έβλεπε με καλό μάτι την ενεργό παρουσία του ανιψιού του -καθώς και άλλων προβεβλημένων «γαλάζιων» στελεχών- στα περιφερειακά συνέδρια που διοργανώνει ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ και την εικόνα του.


Χθες, όμως, ανέβασε αιφνιδιαστικά τους τόνους. «Ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, την οποία κορόιδεψε, οργανώνει κομματικές φιέστες και τις βαφτίζει Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια» σημείωσε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί, λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Λαμία το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Στερεά Ελλάδα, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σήμερα είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν εκεί και ο κ. Μπακογιάννης και ο κ. Τσίπρας.

Η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της απαγορεύει ουσιαστικά στα στελέχη της να παρευρεθούν στα συνέδρια αυτά. Η κυβέρνηση «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» υπογραμμίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου».
Λίγη ώρα αργότερα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έδωσε συνέντευξη Στο Κόκκινο (το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ), για να δηλώσει ότι θα είναι παρών στο συνέδριο. «Οταν συγκρούονται στην πραγματική ζωή τα βουβάλια, εγώ το βατραχάκι τώρα τι πρέπει να κάνω, που είμαι αυτοδιοικητικός;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπακογιάννης και καταλόγισε σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. κομματικά παιχνίδια! «Εγώ οφείλω να μένω όσο μπορώ πιο μακριά από τα κομματικά παιχνίδια και να προσπαθήσω να εξασφαλίσω τα μέγιστα για την περιφέρειά μου» είπε χαρακτηριστικά. Πριν από δύο μήνες, ο κ. Μπακογιάννης είχε χαρακτηρίσει «ιδιαιτέρως σημαντική» την αναφορά του πρωθυπουργού στο πρόβλημα του Ασωπού. (Περισσότερο σχετικό ρεπορτάζ στις «Εγκυρες Πηγές», στη σελ. 8.)

 http://www.dimokratianews.gr
 27.07.2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών