Οργή Κυριάκου κατά Κ.Μπακογιάννη για τα καλά λόγια που είπε στον Τσίπρα ο ανιψιός - Πρόβα συγκυβέρνησης;

  Οργή Κυριάκου κατά Κ.Μπακογιάννη για τα καλά λόγια που είπε στον Τσίπρα ο ανιψιός - Πρόβα συγκυβέρνησης;
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος  
Αντιδράσεις στα κεντρικά της ΝΔ και οργή στο περιβάλλον του Κ.Μητσοτάκη από την κίνηση του περιφερειάρχη Κ.Μπακογιάννη όχι μόνο να παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού αλλά και να τον χειροκροτήσει-συγχαρεί για την επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές.

Σημειώνεται ότι ο Κ.Μπακογιάννης, πέρα από το γεγονός ότι συμμετείχε κανονικά στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση έγινε στη Λαμία, παρά τη σχετική απαγόρευση από το Μοσχάτο, επέλεξε να στείλει σαφές μήνυμα προς την ηγεσία της ΝΔ για τους χειρισμούς του τελευταίου 24ώρου, μέσω μάλιστα δημόσιας τοποθέτησής του.
Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, ο κ. Μπακογιάννης είπε χαρακτηριστικά: «Και δημόσια εκφράζω τις ευχαριστίες μου για μια σειρά από θέματα και ελπίζω ότι το βράδυ θα χειροκροτήσουμε τον πρωθυπουργό για την ανακοίνωση του προγράμματος».
Ποιος θα το περίμενε ότι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του πρωθυπουργού θα ήταν ο ανιψιός του βασικού του αντιπάλου!
Μάλιστα στην εκδήλωση υπήρξαν πολλές εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις μεταξύ των δύο ανδρών
Με ένα χιουμοριστικό σχόλιο για τον Κώστα Μπακογιάννη άρχισε την ομιλία του στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, στη Λαμία, ο Αλέξης Τσίπρας."Του χαλάσαμε την εβδομάδα του μέλιτος, μου είπε, κι αν λάβω υπόψη τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από την ενόχληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παρουσία του σήμερα και λίγα μας είπε, λίγα μας έσουρε. Περίμενα χειρότερα", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Μάλιστα, ο Κώστας Μπακογιάννης, κατά την έναρξη της ομιλίας του, είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: "Τέτοια εβδομάδα του μέλιτος, όπως αυτή που μου χαρίσατε, δεν είχα φανταστεί!"
«Μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις αλλά η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος», τόνισε  ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, στην ομιλία του ενώπιον του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου
«Επειδή διαφωνούμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε, έχουμε όλοι την ανάγκη να συνυπάρχουμε σε ένα μίνιμουμ. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι όχι άλλη θεωρία, όχι άλλα λόγια». 
«Όλη η Ελλάδα» είπε ο κ. Μπακογιάννης ,«αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, φτώχεια, ανεργία κι αδικία». «Τα νέα παιδιά»,πρόσθεσε, «φεύγουν στο εξωτερικό, ακολουθώντας τον δρόμο των παππούδων τους μετά από 40 χρόνια».
«Περιγράφω μία πραγματικότητα η οποία προφανώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015, μην τρελαθούμε κιόλας», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.
Επειδή όμως δεν είμαστε πολιτικά «τυφλοί» στο pronews.gr όλα αυτά προϊδεάζουν σε μια μελλοντική οικουμενική διακυβέρνηση. Κάτι που θέλουν οι δανειστές καθώς έγινε αντιληπτό ότι με ένα σπαρασσόμενο πολιτικό σύστημα που οι μισοί βρίζουν τους άλλους μισούς δεν μπορεί να εξέλθει η χώρα των μνημονίων και της δεινής οικονομικής της κατάστασης.
Η κυβέρνηση επιθυμεί να κληροδοτηθούν τα «βαριά» πακέτα στον επόμενο ώστε να μην υπάρχει στη συλλογική μνήμη του Έλληνα ότι τα εφάρμοσε η ίδια.
Άλλωστε για τον επόμενο θα υπάρχει ένα ολόκληρο πολιτικό «ναρκοπέδιο». Ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές και εκλογή ΠτΔ τον Μάρτιο του 2020!
Σημειώνεται ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ περισσότερες επιλογές συνεργασίας απ'οτι έχει η ΝΔ.
Όλα αυτά προδιαθέτουν οικουμενική διακυβέρνηση μετά το 2019-20 διότι οι χρονιές 2021-22 θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

 http://www.pronews.gr
 28/07/2017 - 13:49
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών