Οικογενειακά Επιδόματα: Κλιμακωτή αύξηση & όχι περικοπές

 
Ο ΟΓΑ βρίσκεται αυτές τις μέρες σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) και από κοινού επεξεργάζονται το σχέδιο για την αναγκαία και εκ βάθρων αλλαγή της διαδικασίας έγκρισης και απονομής των προνοιακών επιδομάτων με στόχο το 2018.

Την ίδια στιγμή διαψεύδονται δημοσιεύματα που αφορούν σε δήθεν περικοπές των οικογενειακών επιδομάτων. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε πρόσφατα στον ΟΓΑ, απάντησε, για το θέμα, ως εξής:
«Ούτε ένα ευρώ δεν θα κοπεί από τους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων. Οι Θεσμοί μας ζητάνε εξομάλυνση και εξορθολογισμό, όχι περικοπές. Από τα 650 εκ. για τα οικογενειακά επιδόματα που δίνει ετησίως ο ΟΓΑ, το 2018 θα δώσουμε κάτι παραπάνω (ακριβές ποσό ακόμη δεν γνωρίζω να σας πω) και το 2019, στο πακέτο των αντιμέτρων που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, προβλέπονται επιπλέον 260 εκ. για τη στήριξη του 1ου και 2ου παιδιού. Συνεπώς δεν υπάρχει, όπως προείπα, κανένα θέμα περικοπών».

 31/07/2017
 http://www.aftodioikisi.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών