ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ποίος είναι τελικά ο γραφικός;

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Δυσκολεύομαι να εξηγήσω τη συμπεριφορά της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν στα θέματα της διάχυτης βίας. Ποτέ δεν κατάλαβα αν υπάρχουν ιδεολογικές συγγένειες ανάμεσα στην Αριστερά και στους αντιεξουσιαστές. Πάντως οι σημαντικότεροι ιστορικοί ηγέτες της Αριστεράς, ήσαν απέναντι και στον λόγο και στην πολιτική βία των αντιεξουσιαστών με τη μορφή μάλιστα της ατομικής τρομοκρατίας.

Στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν έτσι τα πράγματα. Καταννοώ τη συμπαράσταση στον αναρχικό που διώκεται με σαθρό και κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Προσωπικά και εγώ, μέσα στο πλαίσιο του λειτουργήματος μου, έχω βρεθεί αρκετές φορές να υπερασπίζομαι αντεξουσιαστές. Στους οποίους φορτώνουν πράξεις που δεν έχουν διαπράξει.
Αλλά άλλο αυτό και άλλο η σχεδόν πλαιγματική υποστήριξη κάθε πλευράς των αντεξουσιαστών. Από αυτό πάσχει η σημερινή κυβέρνηση και αρκετοί από εκείνους που την ακολουθούν. Νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο συμμετέχουν σε μία επανάσταση που δεν έχει ταυτότητα;
Τελευταίο παράδειγμα η στάση τους απέναντι στα διάφορα καμώματα του Ρουβίκωνα. Δε λέω μας διασκεδάζουν αυτοί οι κουκουλοφόροι ή και ανευ κουκούλας. Μπαίνουν απρόσκλητοι, σχεδόν παντού. Εξευτελίζουν την κρατική εξουσία και αυτούς που την υπηρετούν. Βολτάρουν όπου θέλουνε. Ακόμη και μέσα στην Βουλή! Καταφέρνουν μάλιστα και να τη γελιοποιήσουν. Όπως τις προάλλες. Αυτό που δε δέχομαι όμως δεν είναι ο δικός τους ακτιβισμός με πολλά στοιχεία βίας. Αυτό που με θυμώνει είναι η αντίδραση του προέδρου της Βουλής. Όχι μόνο δε παραπέμφηκαν στη Δικαιοσύνη! Τους έκαναν και βόλτα!
Να το επαναλάβουν τα παιδιά! Όποτε θέλουν! Γιατί να μην παρελάσουν και στην επόμενη εθνική εορτή της 28ης; Είναι μέρος της καθημερινότητας μας.
Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε το Βαρουφάκη, ως γραφικό. Δεν έχω την ίδια γνώμη με αυτόν. Και σε κάθε περίπτωση, ο συμπαθής σε εμένα πρόεδρος της Βουλής, δεν κάθησε να σκεφτεί μήπως με αυτά και με άλλα, μπορεί να κριθεί και αυτός μία μέρα γραφικός; Και αυτό το τελευταίο δεν βλάπτει μόνο εκείνον, βλάπτει και τη Δημοκρατία! Και τον κορυφαίο θεσμό της.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο 29.07.2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών