ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Έστω, μία συγνώμη!

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Ομολογώ, δεν το άντεχα. Να ακούσω τη συνέντευξη του Άκη Τσοχατζόπουλου σε ένα κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό. Δεν είχε να μου πει τίποτα. Δεν μπορούσε! Να με διαφωτίσει για τα τρέχοντα προβλήματα; Μάλλον, όχι. Κατηγορηματικά! Να μου εξηγήσει γιατί διέπραξε, όσα διέπραξε; Δεν
έτρεφα πολλές τέτοιες ελπίδες. Να κάνει ένα βήμα συμφιλίωσης προς τον κόσμο, που τον είχε στο παρελθόν στηρίξει; Οι πληροφορίες από τη φυλακή και οι πρώτες δηλώσεις του μετά την αποφυλάκισή του δεν επέτρεπαν θετικές εκτιμήσεις.
Μετά, άρχισαν να βγαίνουν τα διάφορα αποσπάσματα από τη συνέντευξη. Δεν την ήθελα εκείνη τη στιγμή. Δεν τα ήθελα εκείνες τις στιγμές. Οι τίτλοι, όμως, προκαλούσαν. Στο τέλος; Σαν να είχα ακούσει ολόκληρη τη συνέντευξή του.
Και το «κερασάκι στην τούρτα»; Μας έδειξε το δρόμο, που ακολούθησαν οι πιο στενοί του φίλοι. ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν. Κι αυτός.
Δεν μου επιτρέπεται να παραθέσω τα ονόματα των φίλων του Άκη, που προστέθηκαν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Ας αφήσω τον κάθε αναγνώστη να κάνει εκείνος, μόνος του, όλες τις ληξιαρχικές πράξεις μεταγραφών.
Ομολογώ και κάποιες άλλες στιγμές αδυναμίας μου. Δεν περιορίστηκα μόνο στην ανάγνωση των αποσπασμάτων. Σα να έριξα κλέφτικες ματιές και στα βίντεο, που ακολούθησαν. Κρίμα.
Ο Άκης έκανε πολύ κακό. Μετά το 1996 έκανε δύο επιλογές. Η πρώτη: Έπραξε όλα όσα για τα οποία καταδικάστηκε. Και η δεύτερη επιλογή: Τσαλαβούτησε σε όλη τη συνθηματολογία της δήθεν «αριστερής συνείδησης» και του «αντιδεξιού μετώπου». Να ‘μάστε κι όμως και πέρα για πέρα ειλικρινείς. Όλες του οι παλιές παρέες δεν ήταν και εξ ορισμού αθώες. Δεν ήσαν λίγοι οι φίλοι του, που είχαν βάλει το χέρι στο μέλι. Σε εκείνο, τον πρότερο βίο του, τους είχαμε συγχωρέσει πολλά. Γιατί τα είχαμε θεωρήσει, όλοι μας, ως απλές επιπολαιότητες και επιπόλαιες ανθρώπινες κρίσεις και επιλογές.
Θα ομολογήσω και μια αφελή ελπίδα μου. Περίμενα να κλείσει τον κύκλο του πολιτικού του βίου με μία πράξη γενναιότητας. Έστω και καθημαγμένης. Να ζητήσει συγνώμη. Από όλους τους παλιούς συντρόφους του. Και να φτιάξει ένα δικό του πολιτικό μοναστήρι, ελπίζοντας στην επιείκειά μας.
Αχ, βρε Άκη. Ούτε μια συγνώμη για τη ζημιά που έκανες στον πολιτικό χώρο σου;! Και, τελικά, στην πατρίδα μας;!
Υ.Γ. Πάντως, να ξέρεις. Σε παρέπεμψαν στη Δικαιοσύνη οι πρώην σύντροφοί σου. Και με νόμο, που συνέταξαν οι ίδιοι.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 11.07.2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών