Νεκρή 60χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα εν ώρα υπηρεσίας

 
Εν ώρα υπηρεσίας άφησε την τελευταία της πνοή,η 60χρονη Nτανιέλα Πρελορέντζου, μητέρα τεσσάρων παιδιών μεταξύ των οποίων ενός ΑΜΕΑ και μιας ανήλικης, πρώην συμβασιούχος, που είχε γίνει αορίστου χρόνου στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου μετά από δικαστική απόφαση.

Συγκεκριμένα, η Ν. Πρελορέντζου την ώρα που είχε πάει στο αμαξοστάσιο του δήμου Ζωγράφου να αναλάβει την βάρδια της, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος και αδιαθεσία. Αμέσως έτρεξαν κοντά της συνάδελφοί της που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο και της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα κάλεσαν ασθενοφόρο.
Ωστόσο παρά τις προσπάθειες, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός που διακομίσθηκε διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατος της. Δεν έχουν ακόμη διακριβωθεί τα ακριβή αίτια του θανάτου της αλλά οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο.  
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο δήμος Ζωγράφου όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων, έχουν σκοπό να βοηθήσουν με όλα τα μέσα την οικογενειά της.
Σε δηλώσεις της στην aftodioikisi.gr συντετριμμένη η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου Σταματία Τσουμέα εξέφρασε την λύπη της για το θάνατο “της αγαπημένης μας συναδέλφου, μόλις 60 ετών, που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και ποτέ δεν αρνιόταν οτιδήποτε της ζητούνταν από την υπηρεσία”, προσθέτοντας ότι “ο Σύλλογος θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την οικογένεία της”. Παράλληλα επισήμανε τις δυσκολίες του επαγγέλματος των εργατών καθαριότητας, ειδικά μετά την πολυήμερη απεργία για τους συμβασιούχους, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Εμείς αφήσαμε τα σκουπίδια στους δρόμους για το δίκαιο του αγώνα των συναδέλφων μας, εμείς τώρα τα μαζεύουμε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες”. 
Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσεις τους τρεις από τις πέντε συνδικαλιστικές παρατάξεις στην ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και Αγωνιστικές Συσπειρώσεις) καταγγέλλουν την εντατικοποίηση εργασίας, με το Συνδικάτο ΟΤΑ να αποκαλύπτει ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη έκανε διπλοβάρδια μέσα σε ένα 24ωρο. Παράλληλα οι συνδικαλιστές υπενθυμίζουν ότι μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο οι εργαζόμενοι στο δήμο Ζωγράφου είχαν προχωρήσει σε πολυήμερες κινητοποίησεις ζητώντας από την δημοτική Αρχή
“να πράξει το αυτονόητο, να τους παρέχει μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) τα οποία δεν τους έχουν παρασχεθεί από το 2009, βάζοντας σε καθημερινό κίνδυνο την υγεία τους”. Τελικώς, εκείνη η κινητοποίηση είχε λήξει με (μερική) νίκη των εργαζομένων, καθώς η δημοτική Αρχή είχε δώσει ορισμένα από τα ΜΑΠ.

 http://www.aftodioikisi.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών