ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : «Παράγκα» στη Δικαιοσύνη;

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν συγκλονιστική. Ένας θλιβερός Πάνος Καμμένος. Και ένας δυστυχής Σταύρος Κοντονής. Ο πρώτος, δεν ήξερε τί έλεγε. Ο δεύτερος, συνήγορος αθλιοτήτων. Ο πρώτος, δεν αμφισβήτησε τα 12(!) τηλεφωνήματα σε ισοβίτη. Και ο δεύτερος, επέμεινε ότι ο
Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει αρμοδιότητα(!) στα θέματα τις απονομής της Δικαιοσύνης. Ο πρώτος, έδειξε να ξέρει λεπτομέρειες από δικογραφίες, που δεν τον αφορούν. Και ο δεύτερος, έδειξε να αγνοεί την Ποινική Δικονομία.
Όλα αυτά θα τα έχετε ήδη ακούσει και δει. Στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Και μέσα στο πρωινό θα τα έχετε διαβάσει στο γραπτό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι είναι περιττή η δική μου περιγραφή της χθεσινής συζήτησης.
Οφείλω, όμως, να κρατήσω, για ξεχωριστή σημείωση, μια βαριά κατηγορία, που διατυπώθηκε από τον καθηγητή Νομικής Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση της νομικής επιστήμης και της νομικής πραγματικότητας. «Υπάρχει και λειτουργεί ‘παράγκα’, παραπολιτικό και παραδικαστικό κύκλωμα».
Η κατηγορία είναι βαριά. Και όχι ατεκμηρίωτη. Κανένας αναρμόδιος εισαγγελέας δεν «επισκέπτεται», μεσάνυκτα, στις φυλακές ισοβίτες, για να τους πιέσει να καταθέσουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Κανένας αναρμόδιος εισαγγελέας δεν ισχυρίζεται δεξιά και αριστερά ότι «εκτελεί εντολές του Αλέξη Τσίπρα». Κανένας δικαστής ή δικαστικός λειτουργός δεν εκτελεί στρατηγικά σχέδια της όποιας κυβέρνησης. Κανένας αναρμόδιος υπουργός δεν προαναγγέλλει σε ισοβίτες δικονομικές πρωτοβουλίες δικαστικών λειτουργών. Κανένας αναρμόδιος υπουργός και συγκεκριμένα ο επί της Εθνικής Άμυνας δεν εμπλέκει τα καθήκοντα της άμυνας της χώρας με την άσκηση της φοβερής, ηθικά, δικαστικής εξουσίας.
Αυτό, πια, δεν είναι απλώς «παράγκα». Αυτό είναι παρακράτος! Και αν δεν αντιμετωπίσουμε, έγκαιρα, τη δράκα των επίορκων δικαστικών λειτουργών, μέσα από τις ίδιες τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης, τότε θα επαναλάβουμε την κλασική φράση του Χριστού «εάν το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται».
Το ‘χω ξαναγράψει. Ο απλός πολίτης πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών υπακούει και εφαρμόζει το Νόμο. Μέσα, όμως, από κάποιες, συγκεκριμένες, μεθοδεύσεις ελάχιστοι δικαστές (τέτοιοι δεν υπάρχουν στο Νησί μας) έχουν καταλάβει κρίσιμες στρατηγικά θέσεις, που, κατά σύμπτωση, λειτουργούν παράλληλα με τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης.
Αυτό το τελευταίο πρέπει να γραφεί και να υπογραφτεί.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη 27.06.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών