ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Μην παίζετε με τη Δικαιοσύνη

Τα τελευταία γεγονότα είναι εξαιρετικά οδυνηρά. Δημοσιεύτηκαν πληροφορίες, πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί, εμμέσως, με κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου με στόχο τη διαπόμπευση εκείνων που πολιτικά ή κοινωνικά είναι αντίπαλοι της σημερινής κυβέρνησης.

Προχθές κατατέθηκαν ερωτήσεις, που ζητούν απαντήσεις για τις περίεργες επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας με κατηγορούμενο, όχι απλά, του κοινού ποινικού δικαίου.
Ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα. Στην πιο βαριά μορφή του.
Τα πράγματα μοιάζουν να είναι απλά για μερικούς από εμάς. Δεν είναι γραφικά, όπως η υπόθεση της γραβάτας του ίδιου υπουργού, που διακοσμείται από ανδρικά πέη. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, που κάποτε θα έρθουν στην επιφάνεια. Αυτό θα αποδειχθεί να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο σε επίπεδο θεσμών. Συγκεκριμένοι παράγοντες της σημερινής κυβέρνησης επιχειρούν να καταστήσουν κρίσιμες λειτουργίες της Δικαιοσύνης, ως τον μακρύ βραχίονα των κομματικών τους επιθυμιών.
Αυτό δεν είναι κράτος. Είναι παρακράτος.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Και στην προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου του 2015 επιχειρήθηκε λάσπη σε βάρος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Με τι εργαλεία; Με επαφές με καταζητούμενους του κοινού ποινικού δικαίου.
Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο «αφήγημα», για να χρησιμοποιήσω το ανορθόδοξο πολιτικό λεξιλόγιο. Τα έχει κάνει θάλασσα παντού. Έχει φορτώσει, ιδίως τις λαϊκές τάξεις και τον αγροτικό κόσμο, με δυσβάσταχτα φορολογικά και άλλα βάρη. Έχει αποδειχθεί ότι τη μόνη γλώσσα που ξέρει να χρησιμοποιεί, είναι η γλώσσα του πιο ξεδιάντροπου ψεύδους. Δεν έχει πει ούτε μια αλήθεια.
Τι ψάχνει; Πώς να ενοχοποιήσει τους αντιπάλους της. Ή εκείνους, που, κατά την αντίληψή της, στηρίζουν ή υποστηρίζουν τους αντιπάλους της. Ή εκείνους που δε δείχνουν διάθεση να πειθαρχήσουν στα κελεύσματά της ή στις άνομες επιθυμίες της.
Καθαρές και ξάστερες κουβέντες. Δηλώνω τον αυτονόητο θαυμασμό μου και την εκτίμησή μου προς τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δικαστών. Υπάρχουν, όμως, και λίγοι, πολύ λίγοι, που δέχονται να παίξουν πολιτικούς ρόλους, που είναι συμπαθείς στη σημερινή κυβέρνηση. Η ιδεολογική καταγωγή τους; Από όλους του χώρους. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία ανήκαν σε αυτό που αποκαλούμε Δεξιά ή συντηρητική παράταξη.
Δε θα τους περάσει. Ο νομικός κόσμος, στο σύνολό του, θα παίξει σημαντικό ρόλο αντίστασης στις μεθοδεύσεις υποταγής της Δικαιοσύνης. Ο νομικός κόσμος. Όχι μόνο. Γιατί γρήγορα θα αποκαλυφθούν.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 20.06.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών