( ΚΥΡΙΑΚΗ ) ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ - ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ο θεός ήλιοσ
 Η Κυβέλη που το άρμα της το σέρνουν λιοντάρια για μια αναθηματική θυσία (δεξιά). Πάνω είναι ο Θεός Ήλιος και τα ουράνια αντικείμενα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ !!!
ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ


GOOD MORNING MY FRIENDS !!!
DAY SUNDAY SUN TODAY

GOOD MORNING MY FRIENDS !!!
TAG Sonntag SUN HEUTE

Godmorgen MINE VENNER !!!
DAG søndag SUN DAG

GOEDEMORGEN MY FRIENDS !!!
DAG zondag SUN VANDAAG

GOD MORGON MINA VÄNNER !!!
DAG söndag solen idag

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΈΝΟΙ, ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ;;;

Ο ΉΛΙΟΣ -ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ο Ήλιος είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Όλοι οι πλανήτες του συστήματος περιστρέφονται σε τροχιές γύρω από αυτόν. Ο ήλιος βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε εμάς από οποιοδήποτε άλλο αστέρι, έτσι η ενέργεια που φτάνει σε εμάς από αυτόν με την μορφή ακτινοβολίας (ορατού φωτός) είναι πολύ μεγαλύτερη από όλα τα άλλα αστέρια.
 Η σημασία του Ήλιου στην εξέλιξη και την διατήρηση της ζωής στην Γη είναι καίρια, καθώς με τη θεμελιώδη διαδικασία της φωτοσύνθεσης προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για την ανάπτυξη των ζωντανών οργανισμών, και διατηρεί την επιφανειακή θερμοκρασία της Γης σε ανεκτά για τη ζωή επίπεδα.
Η ηλικία του εκτιμάται γύρω στα 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα, 100 χιλιάδες χρόνια περίπου πριν τη δημιουργία της Γης.
Το κέντρο του Ήλιου είναι μία πραγματική κόλαση με θερμοκρασία που φτάνει τα 20 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου. Αν το κεφάλι μιας καρφίτσας ήταν δυνατόν να θερμανθεί στη θερμοκρασία αυτή, η θερμότητα που θα εξέπεμπε θα μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο σε απόσταση 160 χιλιομέτρων.
Αν τοποθετούσαμε δηλαδή την ίδια καρφίτσα στην Τρίπολη, κάθε είδος ζωής, κάθε φυτό ζώο ή άνθρωπος σε ολόκληρη τη Πελοπόννησο, θα πέθαινε ακαριαία.
Η συνολική, άλλωστε, ενέργεια που απελευθερώνει ο Ήλιος κάθε δευτερόλεπτο είναι ίση με 400 δισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων κιλοβατώρες.

ΜΥΘΟΛΟΓΊΑ
Στην ελληνική μυθολογία ο θεός του Ήλιου ήταν ο Απόλλων, δίδυμος αδελφός της Άρτεμης και γιος του Δία και της Λητούς. Τον φαντάζονταν να ιππεύει ένα άρμα που το έσερναν άλογα διασχίζοντας τον ουρανό, φέρνοντας φως στη γη.
Το ταξίδι του Ηλίου ξεκινούσε, όπως ήταν φυσικό, από την Ανατολή και τελείωνε στη Δύση, όπου ο Ήλιος ολοκλήρωνε τους καθημερινούς του κύκλους κι επέστρεφε πίσω στο παλάτι του στην ανατολή, σε ένα χρυσό δοχείο. Λεπτομέρειες αυτής της επιβλητικής περιγραφής του ρόλου του Ηλίου ως θεότητα παρουσιάζονται στους μύθους, τη λογοτεχνία, την ποίηση και την τέχνη.
Σύμφωνα με τον Έλληνα ποιητή Ησίοδο, ο Ήλιος ήταν ο γιος των δύο Τιτάνων – Θείας και Υπερίωνα. Στη Θεογονία του , επομένως, και ο Ήλιος με την Ηώ (θεότητα της αυγής) και τη Σελήνη (θεότητα του φεγγαριού) ήταν αδέρφια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεότητα της αυγής Ηώ ξεκινούσε την ημέρα, ενώ ακολουθούσε αμέσως ο αδερφός της, ο Ήλιος. Ο Ήλιος όπως και οι υπόλοιποι θεοί είχε αρκετά παιδιά.
Η πιο γνωστή του κόρη είναι η Πασιφάη, η γυναίκα του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, η οποία γέννησε αργότερα τον Μινώταυρο. Ο πιο γνωστός του γιος είναι ο Φαέθωνας, ο οποίος προσπάθησε να οδηγήσει μια μέρα το άρμα του πατέρα του, αλλά δεν κατάφερε να το ελέγξει.
Έχασε τον έλεγχο και πέρασε τόσο κοντά στην γη που την έκαψε. Βλέποντάς τον ο Δίας , έστειλε τον κεραυνό του και τον γκρέμισε από το άρμα. Το φλεγόμενο σώμα του έπεσε στον Ηριδανό ποταμό.Βλέποντας τον οι αδελφές του οι Ηλιάδες άρχισαν να τον πενθούν και από την ένταση του πένθους τους με τα πολλά τους δάκρυα,μεταμορφώθηκαν σε λεύκες και τα δάκρυά τους να έγιναν το ρετσίνι που τρέχει από τα δέντρα.
Το νησί της Ρόδου είναι συνδεδεμένο με πλούσια και πανέμορφη μυθολογία.
Σύμφωνα με τον μύθο, όταν ο Δίας νίκησε τους Τιτάνες και έγινε κυρίαρχος της γης, αποφάσισε να χαρίσει στους θεούς του Ολύμπου.Ο θεός Ήλιος όταν γινόταν η μοιρασιά έλειπε.
Όταν επέστρεψε στα καθήκοντά του, παραπονέθηκε στο Δία για αυτή την αδικία .
Ο πατέρας των θεών το αναγνώρισε και υποσχέθηκε να ξανακάνει την μοιρασιά ,αλλά ο Ήλιος δεν το δέχτηκε.Του ζήτησε μόνο να του υποσχεθεί ότι η γη που θα βγει από το νερό, θα είναι δική του.
Και έτσι ο μεγαλοδύναμος Ήλιος μίλησε…και σιγά σιγά από τα βάθη της θάλασσας ξεπρόβαλε ένα πανέμορφο νησί,γεμάτο με λουλούδια. Ήταν η Ρόδος , που μέχρι τότε έμενε κρυμμένη μέσα στην απέραντη θάλασσα.
Στον θεό Ήλιο ήταν αφιερωμένος ο Κολοσσός της Ρόδου.

http://oraiokastromekatiallo.blogspot.com
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών