Θρίλερ με το πτώμα στη Φωκίδα

 Θρίλερ με πτώμα στη Φωκίδα
Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο ιδιωτικό νησάκι Άγιος Αθανάσιος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Ιτέα.


Όλα ξεκίνησαν νωρίς εκείνη την ημέρα, όταν τέσσερις 16χρονοι από την Ιτέα πήγαν με ένα φουσκωτό στο συγκεκριμένο ακατοίκητο νησί. Τα παιδιά κάνοντας βόλτα, σε απόσταση έξι μέτρων περίπου από την παραλία, είδαν ξαφνικά ένα ανθρώπινο κρανίο να προεξέχει στο έδαφος.

Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Το κρανίο που βρέθηκε στον Άγιο Αθανάσιο
Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Το κρανίο που βρέθηκε στον Άγιο Αθανάσιο


​Τα οστά και το κρανίο έχουν μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας για να εξεταστούν από τον ιατροδικαστή, κυρίως όμως για να διαπιστωθεί εάν η οπή στο κρανίο προέρχεται από σφαίρα ή από κάποιο χτύπημα.Αμέσως επέστρεψαν στην Ιτέα και ενημέρωσαν την αστυνομία, που λίγη ώρα αργότερα με σκάφος του λιμενικού πήγε στο νησάκι για να διαπιστώσει αν όντως υπάρχει το μακάβριο εύρημα. Όταν βρέθηκαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει η παρέα των νεαρών πράγματι είδαν μέρος ανθρώπινου κρανίου να προεξέχει. Στη συνέχεια σκάβοντας ανακάλυψαν και αλλά οστά, μέρος της σπονδυλικής στήλης του σκελετού.

Τα οστά και το κρανίο έχουν μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας για να εξεταστούν από τον ιατροδικαστή, κυρίως όμως για να διαπιστωθεί εάν η οπή στο κρανίο προέρχεται από σφαίρα ή από κάποιο χτύπημα.

Το μικρό νησάκι απέναντι από την Ιτέα
Το μικρό νησάκι απέναντι από την Ιτέα


Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες εξετάζουν το ενδεχόμενο της δολοφονίας και δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι να μετέφεραν το πτώμα στο ακατοίκητο νησάκι και να το έθαψαν πριν από χρόνια. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι πιθανό η οπή να προκλήθηκε μετά θάνατον.



Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, στο σημείο όπου βρέθηκε ο σκελετός εντοπίστηκαν και τρία μενταγιόν, πιθανόν χρυσά. Μάλιστα στο ένα από αυτά αναγράφεται όνομα με λατινικούς χαρακτήρες.

Ωστόσο νεότερες πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας αναφέρουν πως η οπή στο κρανίο φέρεται να έχει προέλθει από 9αρι πιστόλι.



Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε στο zougla.gr πως η συγκεκριμένη υπόθεση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον σχετικά με την ταυτοποίηση του θύματος αφού αυτοί οι οποίοι τοποθέτησαν το θύμα σε αυτό το σημείο ήθελαν να το εξαφανίσουν για πάντα.

"Θα μπορούσε να πρόκειται για μια υπόθεση απαγωγής πριν από μερικά χρόνια σε σχετικά κοντινό νομό όπου δεν έχει βρεθεί το θύμα ", αναφέρει ο έμπειρος αξιωματικός και συμπληρώνει:"Στον συγκεκριμένο νομό, δεν έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα δείξει η έρευνα".

Οι αντιφάσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία

Ερωτηματικά βέβαια προκύπτουν και από την ανακάλυψη τριών μενταγιόν στο σημείο όπου βρέθηκε ο σκελετός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήδη η αρχαιολογική υπηρεσία σε μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για πολύ παλαιά μενταγιόν τα οποία κατά προσέγγιση χρονολογούνται το 1600 μ.Χ. Αν και οι έρευνες ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων περιπλέκουν την υπόθεση καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολοφονία που αφορά σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, λόγω των κοσμημάτων που βρέθηκαν.

Αν όντως τα μενταγιόν είναι τόσο παλαιά, ποιος ο λόγος να βρίσκονται θαμμένα με ένα πτώμα το οποίο φέρει οπή 9 χιλιοστών στο κρανίο; Τις επόμενες ημέρες αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, 23:12

 http://www.zougla.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών