ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ : Βλάκες η βαλτοί , έμπλεοι ενθουσιασμού για την ανικανότητά τους ...

 Φωτογραφία του Nicolas Markatos.
Βλάκες η βαλτοί , έμπλεοι ενθουσιασμού για την ανικανότητά τους ,περιφέρουν την άγνοιά τους στα ΜΜΕ και αποστερούν από τα παιδιά μας ,κυρίως των φτωχών τα τελευταία τους όπλα, δηλαδή τα γράμματα. Υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί "ανώτατοι "του Υπουργείου Αντι-Παιδείας που ,από το 1990 που γνωρίζω , ηλιθίως νομίζουν ότι βελτιώνουν τη Παιδεία παράγοντας "χοντρούς" νόμους για
να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη παρουσία τους . Δεν γνωρίζουν ,ούτε θα μάθουν , ότι η Παιδεία ΔΕΝ χωράει στο σιδερένιο κράνος της νομοθετικής εξουσίας , ότι απλά αφαιρούν το ρόδινο χρώμα από τα μάγουλα της Ελληνικής Νεολαίας. Ότι η Παιδεία δεν βελτιώνεται από το αν οι εξετάσεις στην τρίτη Λυκείου δίνονται ΠΡΙΝ η ΜΕΤΑ τις Πανελλήνιες , που εξακολουθούν να εναλλάσσονται , ούτε αν η εξεταστέα ύλη αναφέρεται σε 4 η 5 μαθήματα (μήπως αλήθεια θα ήταν καλύτερο η τρίτη Λυκείου να περιλαμβάνει μόνο 4-5 μαθήματα , αφού στην πράξη δεν υπάρχει σαν τάξη , έχει αντικατασταθεί από το φροντιστήριο ,οι εξετάσεις στις τάξεις είναι αστείες μια και οι καθηγητές σωστά συμπαραστέκονται στα αγωνιζόμενα παιδιά μας) .Εξακολουθούν λοιπόν να κάθονται στο έρημο νησί τους περιστοιχιζόμενοι από σκελετούς καταβροχθισμένων ιδεών και ταυτίζουν την ακινησία του μυαλού τους με τη δυναμική της πραγματικότητας. Εν τω μεταξύ πολλαπλασιάζεται η χρήση λαξοτανίλ από τις αγωνιούσες μητέρες. Από σήμερα πάλι τα ίδια!
Εύχομαι από καρδιάς στις 100 τόσες χιλιάδες παιδιών (μεταξύ τους τα δίδυμα παιδιά μου) ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ . Να μην αγωνιούν , να ξέρουν ότι η ζωή προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες επιτυχίας και ευτυχίας που μπορούν να εκμεταλλευτούν χρησιμοποιώντας τη δημιουργική φαντασία της νιότης τους ( που ούτε αυτό φρόντισε να τους καλλιεργήσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα ) . Αν δεν με πιστεύουν ας δουν ότι στα Ευρωπαϊκά άλλα κράτη υπάρχουν, ας πούμε , 100 θέσεις και πηγαίνουν μόνο 50 , οι άλλοι 50 είναι ξένοι. Μας τιμά το ότι όλοι θέλουμε να σπουδάσουμε φυσικά , αλλά η ψυχική μας υγεία και η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ πρέπει να τιμάται πρώτη. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΜΑΣ! Και αν κάποτε μας γιαουρτώσετε εγώ δεν θα σας κατηγορήσω!! Μας αξίζει γιατί εμείς φτιάξαμε εκείνους που με ύφος Αϊνστάιν μας δίνουν συμβουλές (και ας έχουν μόνο 10 εργασίες και 12 ετεροαναφορές, όσες περίπου δηλαδή έχει ένας καλός διδακτορικός σπουδαστής). ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ στους γονείς , ΄καλή δύναμη στους δάσκαλους που κάτω από ταβάνια που πολλές φορές στάζουν και δίπλα σε καλοριφέρ που πολλές φορές δεν λειτουργούν , και με μισθούς πείνας προσπαθούν να ανάγουν το επάγγελμά τους σε λειτούργημα . ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ! Είμαστε νυχθημερόν ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ!



Nicolas Markatos
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών