ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Μας εξευτέλισαν!

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Θέλω να δώσω συνέχεια στο χθεσινό μου άρθρο. Και σε κάποια από τα προηγούμενα. Έχω υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι θα ψηφιστούν και άλλα μέτρα. Η κυβέρνηση τα έχει, ήδη, υπογράψει. Από καιρό. Και στα αγγλικά. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Και κακές μεταφράσεις. Μέχρι και προχθές το βράδυ η κυβέρνηση το διέψευδε. Με non paper του Μαξίμου. Με ανακοινώσεις κύκλων
του Υπουργείου Οικονομικών. Είχα προδιαγράψει τις εναλλακτικές δυνατότητες για την ψήφιση των πρόσθετων μέτρων. Η κανονική οδός περνάει από τη Βουλή. Με ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο. Ή με τροπολογίες μεταμεσονύκτιες σε άσχετο νομοσχέδιο. Και αν το Μαξίμου εκτιμούσε ότι αυτές τις μέρες και μέχρι την συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν είναι αρκετές για να «κάνει μασάζ» στους ανήσυχους, τουλάχιστον, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα κατέφευγε στη γνωστή διαδικασία της έκδοσης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Όλες οι τροπολογίες, που έχουν κατατεθεί, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι άθλιες. Όλες! Και γιατί κόβουν κι άλλο τις συντάξεις. Αυτοί που θα έδιναν το 13ο μισθό και τη 13η σύνταξη. Και γιατί τροποποιούν και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αυτοί που κέρδισαν εκλογές, εξαπατώντας χιλιάδες εκλογείς με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Και γιατί ενισχύεται ο ρόλος των πιστωτών, όταν η οικονομία θα καλυτερεύσει αρκετά και πρέπει να αποφασιστεί ποιο από τα αντίμετρα θα εφαρμοστεί. Αυτοί που θα διέγραφαν όλα τα προηγούμενα Μνημόνια με «ένα νόμο και ένα άρθρο». Και γιατί απομακρύνουν το αίτημα για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Αυτοί που αυτοαναγορεύτηκαν ως γνήσιοι εκφραστές και αντιπρόσωποι των κινημάτων όλων των εργαζομένων.
Απ’ όλες τις άθλιες τροπολογίες, μία μας προσβάλλει! Αυτή που κατέθεσε η Υπουργός Εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου. Δεν τροποποιεί διάταξη. Όχι! Τροποποιεί την Αιτιολογική Έκθεση του Τέταρτου Μνημονίου.
Αυτό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Να υποκύπτει, δηλαδή, το Κοινοβούλιο σε αξίωση ξένων και να απαγορεύεται σ’ αυτό η σκέψη, με βάση την οποία ψήφισε ή δεν ψήφισε μία διάταξη.
Δεν ξέρω πως λέγεται ή χαρακτηρίζεται αυτό που συνέβη. Δεν θέλω να μπω σε διάλογο αν αυτό δεν σημαίνει την απόλυτη ακύρωση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Είναι καταρράκωση της αξιοπρέπειας μας. Είναι εξευτελιστικό!

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή 09.06.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών