ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Κάτι να δώσουν στον Αλέξη


Από καιρό έχω γράψει πως όλα τα προαπαιτούμενα δεν έχουν συμπληρωθεί. Και πως θα υπάρξει και νέο πολυνομοσχέδιο. Με πρόσθετες συνταξιοδοτικές διατάξεις. Και άλλα τινά παράξενα. Είχα τονίσει και το ενδεχόμενο, αν δεν προλάβει η κυβέρνηση, να έχουμε και νέο τσουνάμι πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Χθες υπήρξε σύσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και υπήρξε βολιδοσκόπηση, ιδίως από τον Ευκλείδη. Πως θα αντιδρούσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα μπροστά στην κατάθεση ενός τέτοιου νομοσχεδίου;
Αργά χθες το βράδυ κυκλοφόρησε ανακοίνωση «ανώνυμων κύκλων» του υπουργείου Οικονομικών (αυτή η κυβέρνηση δουλεύει και επικοινωνεί μόνο με έγγραφα χωρίς υπογραφές, για να μπορεί να έχει την άνεση να θέτει υπογραφές σε οτιδήποτε μας στείλει η τρόικα ή το κουαρτέτο), που διέψευδαν τις προηγούμενες πληροφορίες. Κάποια στιγμή, βέβαια, θα το μάθουμε. Και είμαι περίπου βέβαιος ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν άντεχε να θέσει την υπογραφή του και σε μια τέτοια ανακοίνωση.
Αλλά πάμε…
Μετά τις θριαμβευτικές διαβεβαιώσεις για το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων στη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ξεκίνησε μια προσπάθεια να κατεβάσουν ακόμα πιο χαμηλά τις προσδοκίες. «Δε θα πάρουμε ελάφρυνση χρέους, αλλά θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». Και όταν και αυτό το όραμα ξέφτιζε, τότε θυμηθήκανε τις αγορές. Και για να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα, μας προειδοποίησαν. Θα βγούμε στις αγορές μόνο όταν το επιτόκιο που θα πληρώνουμε για τα νέα ομόλογα και το νέο δανεισμό θα πέσει κάτω από το 5%.
Ο Αλέξης δεν το άντεχε. Ένιωθε ότι τα πάντα τον εγκαταλείπουν. Και την τελευταία στιγμή προσπάθησε να ανεβάσει το ηθικό όλων των δικών του. Χθες το απόγευμα, ανακοίνωσε, μιλώντας σε συνέδριο, ότι όλα τα θέματα θα λυθούν στις 15 Ιουνίου. Μα όλα! Και μας το οφείλουν. Πρέπει να επιλυθεί οριστικά το ελληνικό ζήτημα, διακήρυξε.
Πόσο δύσκολο είναι να παρακολουθεί κάποιος τις διαδοχικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και τις διαδοχικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και τις διαδοχικές διαψεύσεις των. Εκτός αν θέλει να το ρίξει στο χιούμορ.
Να είστε βέβαιοι. Κάτι θα πάρει και ο Αλέξης. Τα έδωσε όλα. Και κάτι πρέπει να του δώσουν. Έστω και κάποια λόγια.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη, 08.06.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών