ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : «Μαύρη Μαυρίλα πλάκωσε»

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Κάθε φορά μας φέρνουν και καινούργια κείμενα. Εξαιρετικά επώδυνα. Κάθε φορά, όλα τα προηγούμενα κείμενα μοιάζουν «παιδική χαρά». Κατά την προσφιλή περιγραφή και φρασεολογία του προέδρου της Βουλής. Το «e-mail Χαρδούβελη» του Δεκεμβρίου 2014 μοιάζει «όνειρο απατηλό». Ένας «χαμένος παράδεισος»!

Το θυμάστε; Πάνω σε αυτό στήριξε τη νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία του ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις εκλογές του Γενάρη του 2015. Τα κείμενα, που δημοσίευσε προχθές μια έγκυρη γερμανική εφημερίδα, η πιο έγκυρη στην Ευρώπη, στα θέματα της οικονομίας (κανείς δεν τόλμησε να τα διαψεύσει), περιλαμβάνουν 140 μέτρα και ανατροπές σε βάρος μας. Αυτά θα ψηφίσουν οι 153 την επόμενη εβδομάδα.
Τι αποδεικνύεται; Όσα φρικιαστικά ξέρουμε, μέχρι σήμερα, ισχύουν. Τα τελικά κείμενα, όμως περιλαμβάνουν και νέα μέτρα, που πονάνε πολύ. Πρόκειται καθαρά για ένα τέταρτο, για μην πω πέμπτο, μνημόνιο.
Έχουμε και λέμε.
Νέα μέτρα για το 2017! Περικοπές στην υγεία. Ανατροπές στα ασφαλιστικά ταμεία! Όλες οι αναγκαστικές εισφορές διαμέσου των ΔΟΥ.
Νέα μέτρα για το 2018. Θα ξεπεράσουν τα 660 εκατομμύρια ευρώ. Ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας θα υποστούν αυξήσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών τους από 25% έως 40%. Ακόμα και 50%.
Συρρίκνωση και κατάργηση όλων, σχεδόν, των κοινωνικών επιδομάτων. Και…
Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι και το 2022!
Αυτό πια δεν θα είναι ένας ασφαλιστικός και φορολογικός μεσαίωνας. Πρόκειται για καταστροφική επιδρομή στο βιοτικό επίπεδο των νεοελλήλων. Μαύρο το άμεσο μέλλον μας. Μαυρίλα η ψυχή μας.
Τις ίδιες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας ανήγγειλε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κυβέρνησής του. Σημειώνω δύο βασικές εξαγγελίες του. Την ίδρυση ενός νέου πανεπιστημίου στη δυτική Αττική από τη συγχώνευση των δύο ΤΕΙ. Και την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων.
Για το πρώτο, ο παριστάμενος υπουργός Παιδείας φρόντισε, κατά την παρουσία του, να το διαψεύσει. Ομολόγησε, ότι δεν έχει μελετηθεί και δεν ξέρει αν θα πραγματοποιηθεί.
Για το δεύτερο; Αν επικρατήσει το κριτήριο που πρότεινε ο Αλέξης να είναι ο βαθμός του απολυτηρίου, τότε θα γεμίσουμε από αριστούχους απόφοιτους του Λυκείου. Θα υπάρξουν αρκετοί γενναιόδωροι καθηγητές. Και δυο-τρεις γνωστές σχολές δε θα έχουν ούτε θρανία, ούτε καρέκλες, ούτε παγκάκια. Και τελικά, ούτε αίθουσες, για να φιλοξενήσουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες φιλόδοξους αποφοίτους Λυκείου.
Μπράβο Αλέξη! Μπράβο, Πάνο!! Καταστρέφετε την οικονομία. Καταστρέφετε γενιές. Καταστρέφετε ό,τι έχει απομείνει!!!
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 10.05.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών