Αιχμηρή δήλωση με πολλούς αποδέκτες! Π.Καμμένος: «Έχει περάσει η εποχή που τις σημαίες τις έπαιρνε ο αέρας»

 
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Της Χριστίνας Φλάσκου Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή, έδειξε για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητα του στο να μην «αφήσει να πέσει τίποτα κάτω» σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων,
καυτηριάζοντας, ταυτόχρονα, παλιές ελληνικές πολιτικές επιλογές και δηλώσεις.   Πιο συγκεκριμένα, και μεταξύ άλλων, προχώρησε σε μια αιχμηρή και με πολλούς αποδέκτες αναφορά, τονίζοντας ότι «η εποχή που τις σημαίες τις έπαιρνε ο αέρας έχει περάσει».
Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής του επισήμανε οτι «η Τουρκία μεταλλάσσεται από ένα κοσμικό κράτος σε μια ισλαμική δημοκρατία. Πριν δέκα χρόνια, στην Κωνσταντινούπολη, υπήρχαν λίγες γυναίκες που φορούσαν μαντήλα. Σήμερα είναι η πλειοψηφία. Μετά το πραξικόπημα η Τουρκία έχασε το 40% των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν έλλειψη εμπειρίας»
Στη συνέχεια τόνισε «καμία πρόκληση δεν μένει αναπάντητη. Απαντάμε με αποφασιστικότητα και σύνεση στην προκλητικότητα της Τουρκίας. Η εποχή που τις σημαίες τις έπαιρνε ο αέρας έχει περάσει. Αν αμφισβητηθεί η εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε άμεσα. Αν κάποιος ανέβει σε κάποιο νησί, θα εφαρμοσθεί ο εθνικός σχεδιασμός. Δεν πρόκειται να κάτσουμε να το συζητήσουμε μαζί του. Απελευθερωμένοι οι κανόνες εμπλοκής. Δεν θα επιτρέψουμε να φτάσουν στο σημείο να ανέβουν πάνω σε κάποιο νησί μας. Θα έχουν αντιμετωπιστεί νωρίτερα. Αν κάποιος Τούρκος πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεση εμπλοκή. Δεν θα υπάρχει ο Τούρκος αυτός».

«Είχαμε προετοιμαστεί και είχαμε ετοιμάσει σχέδιο για την πιθανότητα εκδήλωσης πραξικοπήματος της Τουρκίας. Όλοι ήξεραν τι θα κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση. Αν το πραξικόπημα το κάνει κάποιος φονταμεταλιστής θα πρέπει να έχουμε τη δύναμη εμείς να το αναχαιτίσουμε. Είμαστε η πρώτη γραμμή άμυνας της Δύσης. Γι’ αυτό λέμε προς τους συμμάχους μας και κυρίως τις ΗΠΑ πως δεν πρέπει να διαταραχθεί η ισορροπία στο Αιγαίο» ανέφερε ο κ. Πάνος Καμμένος.

«Η απώλεια στελεχών του Τούρκικου στρατού είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Επίσης δέχονται και διαδοχικές ήττες στη Συρία. Επιπλέον, και η Δύση πλέον τρίζει τα δόντια της Τουρκίας. Χρησιμοποιούν βαριά λόγια για εσωτερική χρήση. Δεν έχουμε λόγο να μπούμε σε αυτή την αντιπαράθεση. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Κανείς Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να ανησυχεί» σημείωσε ο υπουργός Άμυνας ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κρίση των Ιμίων, υπογράμμισε: «Δεν φταίνε οι ένοπλες δυνάμεις για ότι έγινε το 1996. Φταίει ο Σημίτης και ο Πάγκαλος. Αν είχαν αφήσει τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν την δουλειά τους δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα».

Τέλος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου τονίζοντας πως: «τιμωρήθηκε για αυτά που έκανε, όμως άλλοι έμειναν ατιμώρητοι. Ένας από αυτούς είναι ο Γιάννος Παπαντωνίου. Πρέπει να εντοπιστεί η ροή του χρήματος. Πρέπει να πάνε φυλακή κι άλλοι», ενώ έστρεψε τα πυρά του και προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση των υποβρυχίων τον οποίο δεν κατηγόρησε πως πήρε μίζες αλλά για «απιστία σε βάρος του δημοσίου . Αντίθετα, όπως είπε, δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους προκατόχους του, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

http://www.pronews.gr/

07:23
17/05/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών