Τραγωδία: Τέσσερις οι νεκροί από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης (φωτό,

 
ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Στους τέσσερις ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Intercity που σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ,  200 μέτρα από το Άνδεδρο, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Οι σοβαρά τραυματίες ανέρχονται στους πέντε.
Τις πληροφορίες για τους νεκρούς και τους τραυματίες επιβεβαίωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ΔΤ που εξέδωσε μετά τα μεσάνυχτα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
«Σήμερα και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.
Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.
Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.»
Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται  45 πυροσβέστες με 21 οχήματα οι οποίοι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες της αμαξοστοιχίας.
Ένας σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε νωρίτερα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ επιβάτες που φέρουν ελαφρά τραύματα μεταφέρονται στα νοσοκομεία Γεννηματάς και Αγ. Δημήτριος της Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμενα οι  υπόλοιποι τραυματίες από τον εκτροχιασμό μεταφέρονται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο 'Αμεσης Βοήθειας της πόλης.
Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι άλλοι δέκα επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι ελαφρά τραυματισμένοι και πρόκειται να μεταφερθούν στα νοσοκομεία 'Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς. Προσπάθειες γίνονται ακόμη να απεγκλωβιστούν οι δύο μηχανικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα.
Yπο άγνωστες συνθήκες, φαίνεται ότι εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια, με τη μηχανή της αμαξοστοιχίας να περνάει μέσα σε κατοικία.
Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα -  Θεσσαλονίκη με 100 επιβαίνοντες, ενώ φαίνεται ότι εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια.
Το πρόβλημα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντοπίστηκε στα δύο πρώτα βαγόνια.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, ουσιαστικά μπήκε μέσα σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές και το οποίο κατοικείται.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το seleo.gr οι σωστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας καθώς όπως φαίνεται πέφτοντας η μηχανή στο κτίριο ο οδηγός εγκλωβίστηκε.
Πληροφορίες, αναφέρουν ότι έχει εγκλωβιστεί και μία κοπέλα επιβάτης. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για πέντε εγκλωβισμένους, τρεις στο πρώτο βαγόνι και ένας στο δεύτερο, ενώ φέρεται να αναζητείται και ο ένοικος της κατοικίας που προσέκρουσε το τρένο.




22:31
13/05/2017
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών