Δικηγόροι - Θεατές στο έργο της εξόντωσής μας;

 
Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές απώλεσαν το ηθικό πλεονέκτημα   
Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Με απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την προσπάθεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου μας να προσπαθούν να προλάβουν ασθμαίνουσες τις εξελίξεις, οι οποίες είχαν ήδη δρομολογηθεί πριν περίπου ένα έτος και όλοι οι «παροικούντες
την Ιερουσαλήμ» γνωρίζαμε πως θα έρθουν αργά ή γρήγορα, από μία πολιτική εξουσία που έχει ως σκοπό την εξόντωση του ελεύθερου επαγγελματία, της ραχοκοκαλιάς του κοινωνικού ιστού και της οικονομίας της πατρίδας μας. 
Και σήμερα, όλοι εκείνοι που προπαγάνδιζαν την διακοπή της περυσινής, εξοντωτικής αποχής, κατά την οποία - σύμφωνα με αυτούς - κερδίσαμε πολλά αλλά στην ουσία η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων έχασε τα πάντα, σκοπεύουν να βάλουν ένα ακόμη λιθαράκι προς τον βίαιο αποπληθωρισμό του κλάδου, σχεδιάζοντας κινήσεις επαναστατικής γυμναστικής και δράσεις δεκαπενταμελών σχολικών συμβουλίων.

Απέναντι σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, όπως αυτές που βιώνει η ελληνική κοινωνία αλλά και ο κλάδος μας από το έτος 2010 και εξής, εμείς επιχειρούμε να απαντήσουμε με μέτρα και προτάσεις από το παρελθόν. Αιφνιδιασμένοι και απροετοίμαστοι για ακόμη μια φορά, επιλέγουμε την  εύκολη λύση, την αποχή αν και γνωρίζουμε ότι ουδέποτε κατά το παρελθόν μας δικαίωσε.        
Κι ενώ αυτό αποδεικνύεται αλυσιτελές και επικίνδυνο, επιμένουμε με τις ίδιες μορφές απάντησης και αγώνα, επειδή αυτή είναι η "εύκολη" επιλογή. Δηλαδή, οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του χώρου μας είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να επιλέξουν το δύσκολο δρόμο της ουσιαστικής και τεκμηριωμένης απάντησης στην κεντρική  εξουσία. Το επαναλαμβάνουμε για να καταστεί ξεκάθαρο: η αποχή είναι η εύκολη επιλογή της προσχηματικής "πάλης" η οποία μαθηματικά πλέον οδηγεί το χώρο μας στη συρρίκνωση.  Μια επισκόπηση των ανά μήνα και ανά έτος παραιτήσεων των συναδέλφων, θα μας πείσει για του λόγου το αληθές!!!  
Συνεπώς, απέναντι στα μέτρα εξόντωσης που προτείνονται από την κυβέρνηση θα πρέπει να αντιτάξουμε την εξωστρέφεια και την οργάνωσητην πρόταση και όχι την στείρα άρνησητη συνεργασία και όχι την αποσπασματική συμπαράταξη
Άλλωστε μετά από αποχές και πρόχειρες αντιδράσεις οδηγηθήκαμε στην αποδοχή του ΦΠΑ, του ΚΠολΔ και του νέου Ασφαλιστικού.
Κι ενώ αυτά είναι γνωστά σε όλους, επανέρχονται οι ίδιες και οι ίδιες προτάσεις για επανάληψη της αποχής. Για να μας οδηγήσουν σε μία ακόμη ήττα. 
Κι επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση, εμείς στεκόμαστε απέναντι στον συνδικαλιστικό τακτικισμό και την προχειρότητα με προτάσεις: 
  • Αξιοποίηση του επιστημονικού κεφαλαίου του Συλλόγου μας, εντός και εκτός της χώρας. 
  • Δημιουργία δικτύου ενημέρωσης σε συνεργασία με Δικηγορικούς Συλλόγους της ΕΕ και πρωτοβουλίες ενημέρωσης, μέσω των ευρωπαϊκών ΜΜΕ.
  • Δημιουργία δικτύου ψηφιακής παρουσίας και προβολής των θέσεών μας και στην αγγλική γλώσσα.
  • Ηλεκτρονική πλατφόρμα συμμετοχής για όλα τα μέλη του ΔΣΠ, ώστε να είναι δυνατή η e- Γενική Συνέλευση, η  συμμετοχή  και η αποστολή προτάσεων από όλα τα μέλη μας. Μέσω των τυπικών προϋποθέσεων, έχει χαθεί η ουσία της συμμετοχικής δημοκρατίας, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να λαμβάνονται πάντοτε από τα Δ.Σ.
  • Παραστάσεις σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, από κοινού και όχι μεμονωμένα. 
  • Προσφυγές σε όλα τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, από κοινού και όχι μεμονωμένα.  
  • Συνεχείς δημοσιεύσεις και αρθρογραφία στα διεθνή ΜΜΕ.
  • Συμμετοχή και παρουσία σε όλα τα ευρωπαϊκά fora, συνέδρια, ημερίδες κλπ.
  • Και τέλος, πλάνο και πρόγραμμα κλιμάκωσης των αντιδράσεών μας.


Με την οργάνωση, τη συμμετοχή και την εξωστρέφεια θα διαμορφωθούν οι συνθήκες ουσιαστικής απάντησης, στην πρόχειρη και ταμειακή τακτική της κεντρικής εξουσίας. 


Τέλος στην εσωστρέφεια, στην προχειρότητα και στους τακτικισμούς. 


Ναι στην οργάνωση, στη συμμετοχή και στην εξωστρέφεια !! 


Ναι στο αύριο και στην πρόοδο των συναδέλφων !!!



Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών