Απάντηση της Αντιδημάρχου Δελφών – Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κ.Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη στον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή,http://www.endelfoisonline.gr/wp/wp-content/uploads/DSC02717-e1488954830315.jpg
σχετικά με την πρόσκληση της Υπηρεσίας Δόμησης Δ. Δελφών για την
Πράξη   Εφαρμογής της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας

Με αφορμή την ενημερωτική ανακοίνωσή μας σχετικά με την Πρόσκληση προς τους
ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων εντός της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας, προκειμένου να λάβουν γνώση των πινάκων και των διαγραμμάτων του Γ’ Κεφαλαίου της Μελέτης Πράξης Εφαρμογής, η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Δελφών με μια απλοϊκή και αυτοχειρικήανακοίνωση αποπειράται με καταφανή αποτυχία να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο.
Μέχρι τώρα πιστεύαμε πως ο δημόσιος λόγος στα πλαίσια της Αυτοδιοίκησης διέπεται από τους κανόνες του αξιοπρεπούς διαλόγου με προαπαιτούμενο τις  στοιχειώδεις γνώσεις και την υποτυπώδη σοβαρότητα που στοιχειοθετεί μια δημόσια παρέμβαση.  Και πάντως εκπεφρασμένα με την αποδεδειγμένη αλήθεια!
Προφανώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το βεβαιωμένο αντιπολιτευτικό κενό ούτε με διαμαρτυρία ή αναφορά σε κάποια παράλειψή μας. Αυτό θα μπορούσε να έχει νόημα εάν η ανακοίνωσή μας αφορούσε κατάθεση ιστορικού του έργου, απόδοση ευσήμων, διεκδίκηση της πατρότητάς του κλπ  και όχι απλά την υποχρεωτική ανακοίνωση της ανάρτησης για την ενημέρωση -πρόσκληση των ιδιοκτητών.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με την προκλητική παράθεση ψευδών στοιχείων!
Κι αυτό είναι που εκπλήσσει περισσότερο:   «Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων και έχει αποσταλεί το σχέδιο για την τελική έγκριση από τον (αιρετό) Περιφερειάρχη».
Δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την Πρόσκληση ο κ.  Ταγκαλής; Μήπως δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει σαν μηχανικός;  « η Δ/νση Δόμησης  Δελφών καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες … όπως υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας … Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, η Πράξη θα κυρωθεί από την Περιφέρεια και θα γίνει η επίσημη μεταγραφή της Πράξης στο κτηματολόγιο). 
 Ή του διέφυγε ότι κατά την ανάρτηση της μελέτης εφαρμογής το 2012, από τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν, δικαιώθηκαν με αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το 2013 και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το 2014 πάνω από τριανταπέντε (35) ενστάσεις.  Με βάση τις αποφάσεις αυτές επανασυντάχθηκε - διορθώθηκε η πράξη εφαρμογής, ελέγχθηκε από την υπηρεσία και σήμερα αναρτάται υποχρεωτικά για 2η φορά.
 Όταν ένας μηχανικός που υπήρξε προϊστάμενος της Πολεοδομίας, Αντιδήμαρχος Άμφισσας και υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών καταθέτει δημόσια τέτοια οφθαλμοφανή ψεύδη, τι είναι αυτό που μπορούν να περιμένουν οι πολίτες και οι δημότες για όσους επιζητούν την ψήφο και την στήριξή τους;
Μοιραία, λοιπόν, ηαυτοχειρική καιεμμονική στόχευση οδηγεί στην ανάγνωση δεύτερων σκέψεων,καθώς γνωρίζει καλώς ότι σημαντικότατες υποθέσεις που είχε διαχειριστεί όντας υπεύθυνος της Πολεοδομίας και Αντιδήμαρχος Άμφισσας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, βρίσκονται στην οδό της διαχείρισης , από την νυν δημοτική αρχή ,αρχής γενομένης από την υπόθεση της Πλατείας Θεάτρου Ιτέας. Και ακολουθούν κι άλλες πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις της Υπηρεσίας στην οποία διαδεχθήκαμε τον κ. Ταγκαλή.
Συνεπώς, να περιμένουμε σύντομα παρόμοιες εμμονικές και αποπροσανατολιστικές αντιδράσεις που εκθέτουν την Αυτοδιοίκηση και απογυμνώνουν τον θλιβερό τρόπο που επιλέγουν να «πολιτεύονται» κάποιοι…;

Συνημμένα : Η από 28/04/2017 Πρόσκληση της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης Δ. Δελφών, σχετικά με την ΠράξηΕφαρμογής της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας.


Η Αντιδήμαρχος Δελφών
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
&
Θεματική Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης Δ. Δελφών
Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών