ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Από τον Βλαδίμηρο στον Ιβάν.

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Η επόμενη εβδομάδα θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα ψηφίζουμε ή δεν θα ψηφίζουμε το τέταρτο μνημόνιο. Κάποιοι από εμάς θα βρισκόμαστε στις πλατείες και στις μεγάλες λεωφόρους κάθε διαμερίσματος. Θα γεμίσουμε την πλατεία Συντάγματος. Δεν θα μουντζώνουμε κανέναν. Απλά θα διαδηλώνουμε την πίστη μας στην Ευρώπη και όχι στα μνημόνια.

Μπορεί να χαθούμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Για τον αν θα ψηφίσουμε ή δεν θα ψηφίσουμε τα αντίμετρα. Κάποιοι θα προτείνουν: Γιατί να μην πάρουμε ένα κλάσμα από την εύνοια αυτών, που θα ευνοηθούν. Φυσικά υπάρχει γι’ αυτούς μια σκληρή απάντηση. Εμείς δε θα τα ψηφίσουμε γιατί έτσι νομιμοποιείται η μεγαλύτερη απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού. Άλλωστε, τί είναι τα 200 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία ανέρχονται όλα τα αντίμετρα, μπροστά στα μέτρα κατεδάφισης της μεσαίας τάξης; Μπροστά στο άγριο κυνηγητό του απλού αγρότη;
Φυσικά, δε συζητάμε για την ουσία του τέταρτου μνημονίου. Παγιδευτήκαμε, φίλες και φίλοι. Αυτοί συμφώνησαν σε θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, για άλλα πέντε χρόνια. Που σημαίνει απλά: Ολονέν και περισσότερα δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεδιψάσουν οι δανειστές μας.
Φυσικά, παγιδευτήκαμε στο να παρακολουθούμε τα μέτρα για την Παιδεία. Ειδικά, εκείνα που τα διαψεύδει μέσα σε λίγες ώρες ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας και έχουμε δεσμευτεί σε ένα από τα πολλά κεφάλαια του τέταρτου μνημονίου.
Ας περιμένουμε, λοιπόν, να ξαναβρούμε μπροστά μας την τέχνη της κυβέρνησης να παγιδεύει την αντιπολίτευση. Και να πηγαίνει τη συζήτηση, όπου εκείνη θέλει. Νομίζω, όμως, πως ο λαός φτιάχνει τη δική του γνώμη. Κάνει τις δικές του αξιολογήσεις. Και, κυρίως, προχωρά σε ουσιαστικές συζητήσεις για ό,τι τον απασχολεί. Τον απασχολεί το ξεπούλημα του ενεργειακού πλούτου έναντι πινακίου φακής. Η κυβέρνηση πουλάει και τη ΔΕΗ. Αφού κατάφερε να την οδηγήσει στα πρόθυρα της πτώχευσης.
Τον απασχολούν και τα σημάδια της ηθικής σήψης. Η κυβέρνηση έχει μια και μοναδική στρατηγική και ένα σταθερό πρόγραμμα με αμετακίνητους στόχους. Θέλει να κατασκευάσει θεσμικούς μηχανισμούς για τον έλεγχο της ενημέρωσης.
Πριν από λίγους μήνες είχε ανακαλύψει τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα. Ο οποίος χάθηκε στα βοσκοτόπια των εγγυητών του. Τώρα περιφέρει έναν άλλο τύπο. Της ίδιας κοπής επιχειρηματία. Τον Ιβάν. Για να αγοράσει πτωχυμένες επιχειρήσεις. Αλλά και το ΔΟΛ και το «Έθνος» και το Mega. Γι’ αυτό και χαρίζει στον Ιβαν διάφορες ποινές που εκείνος συνειδητά ανέλαβε.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 12.05.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών