ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : 744 μαύρες, κατάμαυρες σελίδες

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Το Σάββατο το απόγευμα κατατέθηκε στη Βουλή το τέταρτο μνημόνιο. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έσπευσε να το χαρακτηρίσει «μνημόνιο – τέρας». Δεν συμμερίζομαι την άποψή του. Για λόγους καθαρά υφολογικούς. Και ξεκίνησα να το μελετάω…

Το ίδιο το κείμενο των διατάξεων νομοσχεδίου καταλαμβάνει 273 σελίδες. Η αιτιολογική έκθεση, που επιχειρεί να επεξηγήσει τα ανεξήγητα, επεκτείνεται σε 242 σελίδες. Οι τροποποιούμενες και καταργούμενες διατάξεις αναπτύσσονται σε 185 σελίδες. Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχουν συμπυκνωθεί σε 35 σελίδες. Από μια πρώτη ματιά είναι ξεκάθαρα παραπλανητικές. Αναφέρονται σε αύξηση δαπανών, που προκαλούν τα δήθεν αντίμετρα, και όχι σε αύξηση των φορολογικών εσόδων και βαρών.
Πως τα κατάφεραν; Θα σας το εξηγήσω αύριο. Μαζί με τον αριθμό των λέξεων του νομοσχεδίου.
Εκείνη που είναι πλήρως κατατοπιστική για τις 273 σελίδες των νέων σκληρών και άγριων διατάξεων είναι η ειδική έκθεση των δύο υπουργών. Του Τσακαλώτου και του Σπίρτζη! Σε τέσσερις σελίδες τα λένε όλα. Δηλαδή τίποτα!
Μια βασική παρατήρηση. Όλοι είχαμε προειδοποιήσει για το δυσβάσταχτο περιεχόμενο του τέταρτου μνημονίου. Και αυτό με βάση τα Non paper που στέλνει καθημερινά ο εξαιρετικά παραγωγικός επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου. Φυσικά είχαμε στηριχτεί και σε διαρροές. Και στον ξένο Τύπο.
Τέτοια κατάντια, όμως; Όλοι οι ισχυρισμοί και διθύραμβοι της κυβέρνησης και του Τσίπρα έχουν καταρρεύσει. Ακόμα και για θέματα που δήθεν οι σκληροί διαπραγματευτές είχαν κλείσει.
Τι να πούμε; Όλοι θυμόμαστε τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Αλέξη ότι δεν θα αποδεχτεί ούτε ένα νέο μέτρο.
Ευτυχώς και κάποιοι υπουργοί του μας λένε και κάποιες αλήθειες. Ο της Παιδείας Γαβρόγλου διέψευσε ότι είμαστε έτοιμοι για να μπαίνουμε στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις και όπου θέλουμε. Και ο των Οικονομικών Ευκλείδης διέψευσε τον Αλέξη ότι, δήθεν, αυτό το τσουνάμι των μέτρων ψηφίζεται υπό αίρεση… της διαγραφής του χρέους.
Αλέξη, πρόσεξε. Μήπως όλοι σου κάνουν πλάκα; Και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα;

Νέα Κρήτη, Άποψη, Δευτέρα 15.05.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών