ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ : Δήλωση υποψηφιότητας για Δήμαρχος Δελφών από τον Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και ιδρυτική διακήρυξη της Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών

Εκτιμώντας τη διαμορφωμένη κατάσταση στο αυτοδιοικητικό τοπίο του Δήμου Δελφών, αλλά και την κοινωνική απαίτηση για ανανέωση σε επίπεδο προσώπων και ιδεών, λάβαμε μαζί με μια ομάδα καταξιωμένων κοινωνικά ανθρώπων του τόπου μας την απόφαση να δημιουργήσουμε μια νέα και αδέσμευτη Κίνηση υπό τον τίτλο «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών», με σκοπό τη διεκδίκηση της ψήφου των συνδημοτών μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η Ιδρυτική Διακήρυξη της Κίνησής μας, για λόγους συμβολισμού της ανάγκης ανανέωσης του σκηνικού με πρωτοβουλία της δρώσας κοινωνίας, υπογράφεται αποκλειστικά από πρόσωπα που σήμερα δεν έχουν ρόλο στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου μας, είναι όμως όλοι πολίτες ενεργοί και διακεκριμένοι σε διάφορους χώρους.

Για λόγους δεοντολογίας, αλλά και προκειμένου να επικεντρωθώ στην επικείμενη εκλογική μάχη, τις προσεχείς ημέρες θα υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, όσο και από Δημοτικός Σύμβουλος.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και φίλους από τον αυτοδιοικητικό χώρο του Δήμου Δελφών, με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας και να τους ζητήσω δημόσια τη στήριξή τους στο νέο όραμα για το Δήμο Δελφών και για τον τόπο μας.

Άμφισσα, 5 Μαρτίου 2014
Αθ. Η. Παναγιωτόπουλος

«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»

Ι Δ Ρ Υ Τ Ι Κ Η   Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η
Ο Δήμος Δελφών αποτελεί έναν προικισμένο από τη Φύση και την Ιστορία τόπο.
Διαθέτουμε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, μια σειρά πολύ σημαντικών αρχαίων, βυζαντινών και νεώτερων μνημείων με κορυφαίο τον παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όμορφες πόλεις και οικισμούς, σημαντικά αρχιτεκτονικά σύνολα.
Διαθέτουμε ακόμη αξιόλογους φυσικούς πόρους στα βουνά μας και στις θάλασσές μας, αλλά και τον μοναδικό Ελαιώνα της Άμφισσας, καθώς και μια πυκνή αλυσίδα από τόπους που έχουν αποκτήσει τεράστια συμβολική σημασία για όλους τους Έλληνες, λόγω του σπουδαίου ρόλου που διαδραμάτισαν στην Ελληνική Επανάσταση και στην Εθνική Αντίσταση.
Έχει κατακτήσει ακόμη η περιοχή μας παρά το μικρό της μέγεθος (και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι) ένα ζηλευτό πολιτιστικό επίπεδο, αλλά και μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Ωστόσο, και παρά τα ανωτέρω αληθινά πλεονεκτήματα και δυνατότητες της περιοχής μας, είναι κοινή η διαπίστωση ότι ακόμη και σήμερα τα προτερήματα αυτά δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να αντιλαμβάνεται το ρόλο της σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο μάλλον ως υποβαθμισμένο και δευτερεύοντα.

Είναι πλέον κατηγορηματική η πεποίθηση όλων μας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Δελφών χρειάζεται ανανέωση, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο κυρίως σε επίπεδο ιδεών και τρόπου λειτουργίας.
Η περιοχή μας διαθέτει πολλά αξιόλογα πρόσωπα, με ήθος και εντιμότητα, με αποδεδειγμένη κοινωνική προσφορά σε διάφορα επίπεδα, με δυναμισμό και τεχνοκρατική κατάρτιση.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις και με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στον τόπο και των υποχρεώσεών μας ως ενεργών πολιτών, καταθέτουμε σήμερα την απόφασή μας να δημιουργηθεί μια νέα και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη υπό τον τίτλο «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών», που θα ζητήσει την ψήφο των συνδημοτών μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής το Θανάση Παναγιωτόπουλο, νυν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών.

Η πρότασή μας είναι ενωτική και βαθιά αυτοδιοικητική. Η «Ανανεωτική Δύναμη» είναι αυστηρά ανεξάρτητη και αδέσμευτη κομματικά, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε τη στήριξη από οποιονδήποτε χώρο, πολιτικό ή κοινωνικό, που εκτιμά και αποδέχεται τα χαρακτηριστικά της Κίνησής μας.
Εμείς οραματιζόμαστε το Δήμο Δελφών πρωταγωνιστή των εξελίξεων, γιατί πιστεύουμε ότι το δικαιούται και το αξίζει!
Αυτό που απαιτείται για να υλοποιήσουμε το όραμά μας, είναι ένα μέσο-μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο με στόχο μια περιοχή, η οποία θα διαθέτει πολύ ισχυρά ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα βασίζει την ευημερία των κατοίκων της πάνω σε γερές παραγωγικές βάσεις.
Απαιτείται κυρίως μια δημοτική αρχή διεκδικητική και πρωτοπόρα, που να εμπνέει και να συσπειρώνει τους πολίτες στους μεγάλους αγώνες του τόπου μας.
Μια δημοτική αρχή που, προκειμένου να απαιτήσει τα δίκαια της περιοχής, θα οργανώνει συστηματικά τις διεκδικήσεις της, θα συνάπτει συμμαχίες, θα συνεργάζεται μεθοδικά με τους υπόλοιπους θεσμικούς παράγοντες και, όταν χρειάζεται, θα συγκρούεται με σθένος απέναντι σε εσφαλμένες κυβερνητικές ή περιφερειακές επιλογές.
Μια δημοτική αρχή που θα αντιμετωπίζει όλα τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου στην ουσία τους και δε θα λειτουργεί απλά διαχειριστικά ή προσχηματικά, αλλά αντίθετα θα παίζει συντονιστικό ρόλο στη μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.
Μια δημοτική αρχή που θα λειτουργεί αληθινά ως ομάδα, με συλλογική προσπάθεια, εσωτερική και εξωτερική διαφάνεια.
Μια δημοτική αρχή που θα υποστηρίζει τις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου και θα μεταφέρει αρμοδιότητες και ρόλο σ’ αυτές.
Μια δημοτική αρχή στην οποία θα λειτουργούν τακτικά και ουσιαστικά τα επιτελικά όργανα, όπως η πολύ σημαντική Εκτελεστική Επιτροπή.
Μια δημοτική αρχή που θα δίνει το λόγο στον πολίτη, θα υποστηρίζει ενεργά και ειλικρινά τους θεσμούς της διαβούλευσης και θα επιζητά την κινητοποίηση των δημοτών σε όλους τους τομείς.
Κυρίως οραματιζόμαστε μια δημοτική αρχή που θα λειτουργεί με αρχές και κανόνες στο πλευρό του πολίτη, ενώ ταυτόχρονα θα είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με την κατεστημένη νοοτροπία της ασυδοσίας, η οποία τροφοδοτείται από την κακώς εννοούμενη ανοχή, με αποτελέσματα καταστροφικά για τις πόλεις και τα χωριά μας.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν τολμηρές αποφάσεις, έντιμους και γενναίους ανθρώπους.
Ωστόσο μια τέτοια στάση ενσαρκώνει τη μοναδική φλόγα ελπίδας που μπορεί να ανάψει σ’ αυτόν τον τόπο, τη μόνη διέξοδο που μπορούμε να δώσουμε στη νέα γενιά, μια αληθινή «φυγή προς τα εμπρός» έξω από τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας που σκέφτονται όπως εμείς, να ταχθούν στο πλευρό μας, ώστε όλοι μαζί, με σταθερότητα, ομόνοια και αποφασιστικότητα, να χαράξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.


Άμφισσα, Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014
Αθ. Η. Παναγιωτόπουλος,
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών

Την Ιδρυτική Διακήρυξη της «Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών» και την υποψηφιότητα του Θανάση Παναγιωτόπουλου υποστηρίζουν οι:

1.       Αβαρκιώτης Βασίλης, Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός
 
2.       Αγγελόπουλος Αριστείδης, Έμπορος
 
3.       Αναγνώστου Μιχάλης, Υπάλληλος Ο.Τ.Ε.
 
4.       Γαζής Γεώργιος, Πρόεδρος Ε.Β.Ε. Φωκίδας
 
5.      Ζωμένος Αργύρης, Μαθηματικός
 
6.      Κανάτας Δ. Βασίλης, Τουριστικός Επιχειρηματίας
 
7.      Καραγεώργος Δημήτρης, Δικηγόρος
 
8.      Καραγεώργου Δήμητρα, Οικονομολόγος
 
9.      Κασούτσα Παρασκευή, Πολιτικός Μηχανικός
 
10.  Κατσακούλας Δημήτρης, Χημικός Μηχανικός
 
11.  Κατσίμπρας Χρήστος, Ελαιοχρωματιστής
 
12.  Κοκμοτού Μαίρη, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Άμφισσας
 
13.  Κολοβού Χριστίνα, Εκπαιδευτικός
 
14.  Κολομβότσου Παγώνα, Μουσειολόγος – Ξεναγός
 
15.  Κοτσάνου Έλλη, Στέλεχος Τουρισμού
 
16.  Κουτσούκου Φωτεινή, Δικηγόρος
 
17.  Κυριακίδης Αλέξανδρος, Ιατρός Χειρουργός
 
18.  Κώνστα Κρυσταλλία, Φιλόλογος
 
19.  Λαζογιώργος Νίκος, Επιχειρηματίας
 
20.  Λύτρας Σπύρος, Ζωγράφος
 
21.  Μαργώνη Αναστασία, Έμπορος
 
22.  Μυταράς Ευάγγελος, Τυπογράφος
 
23.  Ξηρός Τάσος, Έμπορος
 
24.  Παντερμάκης Χρήστος, Συντηρητής Αρχαιοτήτων
 
25.  Παπαϊωάννου – Μπούγα Αμαλία, Διευθύντρια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας
 
26.  Παπακωνσταντίνου Ηλίας, Λογοτέχνης
 
27.  Παπανδρέου Ειρήνη, Πολιτικός Μηχανικός
 
28.  Σιδηρόπουλος Ασημάκης, Εκπαιδευτικός
 
29.  Τσακίρης Πέτρος, Δικηγόρος
 
30.  Τσάρκος Βαγγέλης, Πρόεδρος Παραρτήματος Φωκίδας Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
 
31.  Τσαρούχα Ανθούλα, Αρχαιολόγος
 
32.  Τσαφόγιαννος Ηλίας, Χημικός 


 Μαρτίου 5, 2014
http://www.amfissapress.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών