ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : «Εγώ δεν είμαι Αλέξης Τσίπρας»!

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Ομολογώ, δεν το περίμενα. Ο ένας «φίλος» μετά τον άλλον να εγκαταλείπουν τον Αλέξη. Τον αποφεύγει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos. Έχει εκτιμήσει ο άνθρωπος ότι κάτι τέτοιες παρέες του κάνουν κακό. Δεν τον κάνουν παρέα οι αριστεροί της Die Linke. Δεν βρίσκουν κοινά σημεία μαζί του. Και ο επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς στη Γαλλία Ζαν – Λικ Μελανσόν χρησιμοποιεί
κάθε μέσον για να αποτρέψει τις συγκρίσεις μαζί του. «Εγώ δεν είμαι Αλέξης Τσίπρας για να κλειστώ σε ένα δωμάτιο, επί δέκα επτά ώρες, με κάποιον που με προσβάλλει!» Έτσι απάντησε ο υποψήφιος για αξίωμα του Προέδρου της Γαλλίας σε αναγνώστη της εφημερίδας Le Parisien.
Τις ώρες, που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν γνωρίζω αν υποβλήθηκε το ίδιο ερώτημα και στην ακροδεξιά Μαρί Λεπέν. Και, φυσικά, είναι νωρίς για να αναμένω την απάντησή της. Μολονότι στις όποιες «νίκες» του δικού μας Αλέξη, κατά το παρελθόν, η πρώτη, που έσπευδε να τον χειροκροτεί, ήταν αυτή. Και σχεδόν κανένας άλλος που διεκδικεί το ρόλο και τον τίτλο του «Πολιτικού». Με κεφαλαίο το Π.
Θα ήταν μόνο λάσπη, αν ισχυριζόμουνα ιδεολογική συγγένεια μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Μαρί Λεπέν. Αυτό, που ισχυρίζομαι (και επιμένω) είναι ότι και ο Αλέξης και η Μαρί Λεπέν και ο Μαδούρο και οι όμοιοί του (ακόμα και εκείνοι που έχουν υφαρπάξει περιστασιακά την εμπιστοσύνη μερίδας των λαών τους) ανήκουν στους πολιτικούς που ακολουθούν τυχοδιωκτική πολιτική. Σε βάρος των αληθινών συμφερόντων των λαών τους. Για αυτό και ψεύδονται ασυστόλως.
Το τελευταίο και το πιο απατηλό. Ψάχνει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών τα αίτια για την υστέρηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, κατά ένα δις ευρώ, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017. Και τι σκαρφίστηκαν; Καθυστέρησε η πληρωμή από τη γερμανική εταιρία Fraport του τιμήματος για την μακροχρόνια παραχώρηση σε αυτήν των δέκα πέντε περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.
Τι αποκρύπτουν;
Ότι η Fraport δεν άνοιξε το δικό της χρηματοκιβώτιο για να καταβάλει το τίμημα στο Ελληνικό Δημόσιο. Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η είδηση στις οικονομικές στήλες των εφημερίδων ότι τα λεφτά για το τίμημα η Faport τα δανείστηκε! Και ένα μεγάλο μέρος από τις ελληνικές τράπεζες!! Δηλαδή, από εμάς!!!
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 19.04.2017


Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών