Ο.Η.Ε : «Πλήρως δικαιολογημένο» χαρακτήρισε το πλήγμα στη Συρία η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι

 Φωτογραφία του Athanasios Efstathios Drougos.
EN MEΣΩ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, Η ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΝΙΙ ΧΕΙΛΙ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ....'ΔΩΣΑΜΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ....ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!!!!"
ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΥΣΗΣ-ΑΡΑΒΩΝ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ...

«Πλήρως δικαιολογημένο» χαρακτήρισε το πλήγμα στη Συρία η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εν μέσω διαμάχης Μόσχας-Ουάσινγκτον για την επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ. «Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί» δήλωσε η ίδια, ενώ ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο ΣΑ τόνισε την ίδια στιγμή πως το αμερικανικό πλήγμα ήταν μία «προειδοποίηση» προς τον Άσαντ.
Η Νίκι Χέιλι δήλωσε πως πως οι ΗΠΑ έκαναν ένα «πολύ μετρημένο» βήμα, που ήταν «πλήρως δικαιολογημένο» εκτοξεύοντας πυραύλους εναντίον βάσης στο συριακό έδαφος, σε αντίδραση για την πολύνεκρη επίθεση με τοξικά αέρια στην επαρχία Ιντλίμπ.
«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνουν άπραγες όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα. Είναι ζωτικό εθνικό συμφέρον μας να αποτρέψουμε τη διασπορά και τη χρήση των χημικών όπλων» υπογράμμισε.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την ίδια στιγμή δήλωσε πως τα πυραυλικά πλήγματα στη συριακή στρατιωτική βάση έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα εγκρίνει και άλλες επιθέσεις ή ενέργειες εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.
«Νομίζω ότι οι ενέργειες του προέδρου ήταν πολύ αποφασιστικές χθες τη νύχτα και ήταν σαφείς όσον αφορά το τι πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει» είπε ο Σον Σπάισερ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
«Πρώτα και κύρια, ο πρόεδρος πιστεύει ότι η συριακή κυβέρνηση, το καθεστώς Άσαντ, θα πρέπει τουλάχιστον να συμφωνήσει ότι θα συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που έχει κάνει να μην χρησιμοποιεί χημικά όπλα» προσέθεσε.
Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Βρετανίας Μάιθιου Ράικφορτ τόνισε από πλευράς του ότι η πυραυλική επίθεση ήταν μία «προειδοποίηση» προς τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, και έκανε λόγο για μία «αναλογική αντίδραση σε ανείπωτες πράξεις».
«Χωρίς τα επτά βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με τα οποία [η Μόσχα] αψήφησε τις απόψεις των άλλων μελών αυτού του Συμβουλίου, ο Άσαντ θα αντιμετώπιζε κυρώσεις και τη δικαιοσύνη», σημείωσε ο Ράικροφτ.
Ο στόχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι «απλούστατα η εξολόθρευση όλων εκείνων που του αντιστέκονται, με οποιοδήποτε κόστος» ανέφερε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη Φρανσουά Ντελάτρ.
Μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Ντελάτρ είπε ότι τα αμερικανικά πλήγματα με αφορμή την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ ήταν «νόμιμα», καθώς έχει καταστεί αναγκαίο «να εμποδιστεί» ο Άσαντ.

Athanasios Efstathios Drougos
8-4-17
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών