ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Χαλαρώστε…

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Χθες, απ’ το πρωί, ξέραμε. Η Κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το κούρεμα στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 6.000 ευρώ το χρόνο. Μας το εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη. Και για να γίνει πιο πιστικός, μας προετοίμασε και για τα επόμενα κακά. Δεν μπορούμε να θέλουμε «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

Χθες, απ’ το μεσημέρι, είχαμε ενημερωθεί, πως ο Αλέξης αποκάλεσε «Κασσάνδρες» όσες και όσους εκτιμούν ότι η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο. Αντικειμενικά, θα έπρεπε να είμαστε λίγο προσεκτικοί στις διαβεβαιώσεις του. Τη δυστυχή Κασσάνδρα. Την κόρη του Πρίαμου και της Εκάβης, που προέβλεψε την καταστροφή της Τροίας μέσα από την αποκάλυψη του αληθινού περιεχομένου του Δούρειου Ίππου, έργο πανούργων Ελλήνων. Την έχει επικαλεστεί τουλάχιστον άλλες επτά φορές για να χαρακτηρίσει τους αντιπάλους του. Και μέχρι τώρα δεν του «βγήκε».
Αυτή τη φορά ας του το κάνουμε το χατίρι. Και ας χαλαρώσουμε μέχρι την επόμενη διάψευση. Δεν θα περιμένουμε τα νέα απ’ τη συνάντηση Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Ό,τι και να ανακοινώσουνε, δεν θα μας ομολογήσουν, μέχρι την ώρα έναρξης της συνεδρίασης του Eurogroup, τις αληθινές οδηγίες του Σόιμπλε προς τον Ντάισελμπλουμ για το πως θα χειριστεί, ο τελευταίος, τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Τα άλλα νέα δεν είναι και τόσο καλά. Το ΔΝΤ επιμένει. Πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά. Και, κυρίως, το κρίσιμο περιεχόμενο του Τέταρτου Μνημονίου. Εκείνου που επέρχεται, έστω και με άλλο όνομα. Ό,τι μας επιβληθεί για την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018, είναι περιεχόμενο ενός Τέταρτου Μνημονίου. Και δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε από τις διαβεβαιώσεις της Άνγκελα Μέρκελ. Αυτή πάντα «παίζει» τον καλό. Μόνο που, στο τέλος, αυτή δίνει τη χαριστική βολή.
Και ας ξεχάσουμε, προσωρινά, αυτό που ξέραμε από μόνοι μας. Το 40% των συμπατριωτών μας δεν μπορεί να πληρώσει την κατανάλωση ηλεκτρικού στη ΔΕΗ. Και τα χαράτσια. Για την ΕΡΤ. Που «πάει πολύ καλά», όπως μας διαβεβαιώνει ο υπερ-καναλάρχης Νίκος Παππάς. Και γι’ αυτό θα την πληρώνουμε. Εσαεί! Έστω, και αν δεν την βλέπουμε. Και εμείς και οι πιο πολλοί άλλοι.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή 07.04.2017


Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών