Σφοδρή επίθεση Δραγασάκη κατά Στουρνάρα - Η απάντηση... έκπληξη

 Σφοδρή επίθεση Δραγασάκη κατά Στουρνάρα - Η απάντηση... έκπληξη
«Όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη, όποια κι αν είναι αυτή, αλλά όταν έχουμε θεσμικό ρόλο πρέπει να προσέχουμε» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος στη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι το ασφαλιστικό είναι γενναιόδωρο.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χολαργό, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως οι δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα θυμίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ και συμπλήρωσε πως αυτός που διαπραγματεύεται δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αλλά η χώρα, και το κάνει για λογαριασμό της ο πρωθυπουργός.
Διερωτήθηκε ποιον εξυπηρετούν όταν ακούγονται αυτά και διαμήνυσε πως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και όχι ανεξέλεγκτη. «Εμείς θέλουμε να ξέρουμε αν αυτές οι απόψεις είναι της τράπεζας και από πότε υπάρχουν» προσέθεσε.
Στη συνέχεια επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την καλή συνεργασία με την ΤτΕ, σημειώνοντας πως «εμείς δεν παρεμβαίνουμε στη λειτουργία της, παρότι υπάρχουν θέματα που μπορούν να συζητηθούν».
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως το θέμα είναι να ερωτηθεί η κοινωνία εάν κρίνει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του. Εάν ναι τότε εντάξει, αλλά εάν όχι τότε το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά θεσμικό. Ο κ. Δραγασάκης μοιάζει να ζητά... δημοψήφισμα για το ρόλο του διοικητή της ΤτΕ;
Συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σχολίαζαν ότι μετά από αυτή την τοποθέτηση ενδεχομένως, μιας και τοποθετείται δημόσια ο κ. Στουρνάρας, βρει το χρόνο να απαντήσει και στο ερώτημα που έθεσε ο κ. Δραγασάκης.
Καταλήγοντας ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι εθνική συνεννόηση πρέπει να υπάρχει στα μεγάλα θέματα, όπως το χρέος ή οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι δεν είναι λύση, και θα σημάνει χάος. Η κρίση απαιτεί επιλογές δεν μπορείς να ικανοποιείς όλους και να μην προχωράς σε συγκρούσεις αλλά από την άλλη μεριά η διέξοδος από την κρίση δεν είναι δουλειά μόνο ενός κόμματος γιατί η έξοδος θέλει μεγάλες συσπειρώσεις.

 http://www.imerisia.gr
 Online 31/3 23:40
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών