Πολύ μπλα-μπλα Αρχιεπίσκοπε… όταν οι άστεγοι πληθαίνουν

ΙερωνυμοςΓια τα Πάθη και την Ανάσταση, μίλησε σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ξεχνώντας τα πάθη των Ελλήνων. Για αυτά κουβέντα.
Ένα ατέρμονο μπλα-μπλα σε καθόλου ανύποπτο χρόνο. Μία καθαρά επικοινωνιακή κίνηση με άλλοθι το επίκαιρο των ημερών μιας και η κυβέρνηση θέτει θέμα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας με τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

Καλά τα διπλωματικά σας Αρχιεπίσκοπε, καλή και η σωτηρία της ψυχής, η νηστεία, αλλά για την Ανάσταση της…κατσαρόλας του φτωχού και πεινασμένου, δεν διαβάσαμε παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν η Εκκλησία είχε διαχρονική προσφορά. Και σήμερα συμπεριφέρεται σαν να ακολουθεί την έκπτωση των αξιών που συμβαδίζει με την εποχή μας.
Για να σωθεί η ψυχή, πρέπει ο κόσμος μην έχει το άγχος στο κυνήγι του επιούσιου. Πρέπει να μην υπάρχουν πεινασμένοι και κατατρεγμένοι. Έτσι άλλωστε δεν δίδαξε ο Ιησούς που σε λίγες μέρες γιορτάζουμε την Αναστασή του, Αρχιεπίσκοπε;
Τι έκανε η Εκκλησία για τους φτωχούς, πεινασμένους και κατατρεγμένους;
Τι έκανε η Εκκλησία για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το φως, το νερό, τα φροντιστήρια των παιδιών τους;
Τι έκανε η Εκκλησία με τόσα κλειστά διαμερίσματα στην κατοχή της για τους χιλιάδες ανέργους που βρέθηκαν άστεγοι;
Γιατί δεν ανοίγετε το ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης για τους ανήμπορους και άστεγους γέροντες που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους;
Τι κάνατε με την Εκκλησιαστική περιουσία; Με τον Αστέρα Βουλιαγμένης και την λίμνη Βουλιαγμένης τελείωσε η προσφορά σας; Πώς εξασφαλίσατε ότι τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν στην ανακούφιση του λαού που υποφέρει; Γιατί ο λαός που πεινάει δεν ξέρει και αν δεν μάθει σωστά θα υποψιαστεί ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος μιας διπλωματίας…που θέλει τον δικό σας Θεό να αγαπάει το χαβιάρι.
Για την υγεία του σώματος και της ψυχής, δεν αρκούν τα ευχέλαια της Εκκλησίας σας. Χρειάζονται δράσεις, Αρχιεπίσκοπε. Με τα συσσίτια και τα τρόφιμα δεν λύνεται το πρόβλημα, αλλά μέρος του προβλήματος, άσε δε που και γι’ αυτά ο κόσμος συνεισφέρει τρόφιμα από το υστέρημα του για την βοήθεια της Εκκλησίας.
Το ποίμνιο απαιτεί μία υπεύθυνη στάση απέναντι του, γιατί απλά είστε η τελευταία του ελπίδα, η κιβωτός του.

 http://www.ignomisou.gr
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών