ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Άλλη μια «στροφή 360ο» !

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Όπου και αν πήγα χθες, δεν άκουσα άλλη συζήτηση, παρά μόνο σχόλια για την προχθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Νίκο Χατζηνικολάου. Τί μου έκανε εντύπωση; Κανένας δεν τον υπερασπίστηκε. Ακόμα και οι πολύ «δικοί» του χαριεντίστηκαν με τους ισχυρισμούς και τα λογάκια του πρωθυπουργού. Δεν συνάντησα, όμως, και πολλούς που να ήσαν πολύ θυμωμένοι μαζί του.

Πώς αντέδρασαν σ’ εκείνη τη συνέντευξη οι περισσότεροι; Κάπου ανάμεσα σε παιχνίδια της γλώσσας και χαριτωμενιές. Και άφθονη πλάκα. Τελικά, δεν συνάντησα κανέναν που να πήρε τον πρωθυπουργό μας στα σοβαρά. Μολονότι ήσαν πάρα πολλοί εκείνοι, που κάθισαν μπροστά στη μικρή οθόνη για να τον ακούσουν. Κάτι άλλο περίμεναν από αυτόν. Τουλάχιστον, κάποια ωρίμανση μετά τα δύο και χρόνια πρωθυπουργίας του.
Τίποτε περισσότερο.
Προς το απόγευμα της χθεσινής μέρας άρχισαν να βγαίνουν οι ανακοινώσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από τις Βρυξέλλες, για το θέμα του χρέους. Τί έκαναν όλοι αυτοί οι «ευλογημένοι» άνθρωποι που εκπροσωπούν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις; Να το πω απλά και λαϊκά: «Άφησε Αλέξη τις ασυναρτησίες. Έχεις υπογράψει τόσες πολλές φορές ότι η νέα ρύθμιση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας θα συζητηθεί τον Αύγουστο του 2018 και μόνο αν η Ελλάδα έχει τηρήσει, μέχρι τότε, τις υποχρεώσεις της». Και αυτό ήταν απάντηση στην πολύ φτηνή δήλωση του Αλέξη ότι τις επόμενες ημέρες θα ψηφίσει, αυτός και Πάνος, τα βαρύτατα μέτρα, που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Αλλά, αν στο τέλος δεν μας δώσουν και άφεση χρέους ή χαλάρωσή του, εσύ Αλέξη, προσωπικά, θα τα πάρεις (εννοείται τα βαρύτατα μέτρα) πίσω.
Και τότε άρχισαν μερικοί αναλυτές στα ραδιόφωνα και στα κανάλια να αξιοποιούν ολόκληρο το περιεχόμενο της προχθεσινής συνέντευξης του Αλέξη με όρους πολιτικούς. Που είπε ψέματα και ποιο είναι το μέγεθος του κάθε ψέματος. Και με βάση το κριτήριο της αλήθειας ή μη κατέληγαν στο όποιο συμπέρασμα ήθελε ο κάθε αναλυτής.
Η δική μου άποψη είναι λίγο διαφορετική. Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε άλλη μια ευκαιρία για να επανοικοδομήσει το κύρος του πρωθυπουργικού λόγου.
Τελικά τί έκανε; Μία στροφή 360ο , όπως διαβεβαίωνε το 2015 τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, παρέμεινε αταλάντευτος στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε. Κενός και αδίστακτος. Και μονίμως ψεύτης!

Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη 27.4.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών