ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Τρωγλοδύτης και… «φαντάσματα»

 η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Η υπόθεση Μπελογιάννη πάντα συγκινεί! Στις ψυχές των νεολαίων της δεκαετίας του ’50 και του ’60 παραμένει βαθιά χαραγμένη η εικόνα του χαμογελαστού προσώπου του Νίκου Μπελογιάννη με το κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι του. Είχε μια αυθεντικότητα εκείνη η εικόνα.
Ήταν πραγματική και όχι στημένη. Και εξέπεμπε ένα ισχυρό μήνυμα. Η ελευθερία πάει πάντα μαζί με την έλλειψη φόβου μπροστά στο θάνατο.

Κάπου κοντά ακούγεται και η υπαρξιακή κραυγή του δικού μας Νίκου Καζαντζάκη. «Δεν ελπίζω. Δε φοβάμαι. Είμαι ελεύθερος».
Αυτή η ελευθερία από το φόβο ήταν ο πιο ισχυρός και πιο μεταδοτικός συμβολισμός των εφήβων των πρώτων δεκαετών μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Έτσι, δύσκολα μπορώ να κατανοήσω την προσπάθεια του Αλέξη να αξιοποιήσει υπέρ της κυβερνητικής ομάδας, που αυτός ηγείται, να ξεθάψει τον εμφύλιο, που τόσο ματώσαμε.
Μπορεί να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου, ακόμα και στο χρωματισμό της φωνής του. Ποτέ όμως δεν θα μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων της Εθνικής Συμφιλίωσης, που εκείνος ο μεγάλος ηγέτης ενέπνευσε και επέβαλε.
Ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε, τελεσίδικα, μέσα σε μια πληγωμένη με το αίμα των παιδιών της Ελλάδας και τις στάχτες των θηριωδών καταστροφών εδώ και 68 χρόνια. Ο εμφύλιος βυθίστηκε στην ιστορική μας μνήμη χάρις στον ιδεολογικό λόγο της μεταπολίτευσης των θεσμών της και των συνολικών κατακτήσεών της.
Φυσικά και δεν είναι γενναίος ο Αλέξης έναντι όσων προηγήθηκαν στο αξίωμα, που κατέκτησε με τα πιο χονδροειδή ψέματα. Με απάτες και αυταπάτες.
Όσοι τυχεροί είδαμε και ακούσαμε τη συνέντευξη του Κώστα Σημίτη στο «ΣΚΑΙ» προχθές και χθες απολαύσαμε τον υπεύθυνο ηγέτη της Ελλάδας σε μια λαμπρή μακρά περίοδο. Με σοβαρό λόγο. Ακόμα και σε θέματα που ηττήθηκε πολιτικά. Όπως στο ζήτημα της απόπειρας μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος.
Οι εντυπώσεις που άφησε ο Κώστας Σημίτης πρέπει να είναι ταπεινωτικές για τον Αλέξη. Ο οποίος τόλμησε να εντάξει τον Κώστα Σημίτη στα «φαντάσματα» του παρελθόντος.
Για σκεφτείτε το. Ο αρχηγός του ηθικού εξευτελισμού της Αριστεράς κάθε μέρα δείχνει την ξετσιπωσιά του. Με τη βοήθεια και του Πάνου Σκουρλέτη. Ούτε αυτός ντρέπεται. Θα ψηφίσει μαζί με τον Αλέξη μια βρόμικη, όπως και ο ίδιος κατήγγειλε ρύθμιση. Στο όνομα της συλλογικής… Αριστεράς.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη, 30.03.2017


Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών