WSJ: Πρόωρες κάλπες σκέφτεται ο Τσίπρας



INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για «πόλεμο λέξεων» μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαίων πιστωτών και ΔΝΤ, με αιχμή και τις εξαγγελθείσες παροχές Τσίπρα.
Στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της αναφέρεται η Wall Street Journal, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για «πόλεμο λέξεων» μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαίων πιστωτών και ΔΝΤ, με αιχμή και τις εξαγγελθείσες παροχές Τσίπρα, ο οποίος φανερώνει τον κίνδυνο για ακόμη ένα αδιέξοδο στις συνομιλίες αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.
Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται η WSJ, ο πρωθυπουργός, βλέποντας τις ελπίδες του για συμβιβασμό εντός του μήνα να σβήνουν, σκέφτεται την επιλογή των πρόωρων εκλογών.
Για την ώρα όμως, προσθέτουν οι αξιωματούχοι, δεν έχει λάβει οριστική απόφαση και αναμένεται να επανεξετάσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο.
«Αν ο κ. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι η πτώση της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο χρόνια στην εξουσία», παρατηρεί η εφημερίδα.
Στο δημοσίευμα συμπληρώνεται ότι όποια κυβέρνηση και αν διαδεχθεί την υπάρχουσα, θα αντιμετωπίσεις επίσης δυσκολίες ως προς τη διαχείριση των σκληρών όρων του ΔΝΤ.
naftemporiki.gr

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 10:32 

 http://www.naftemporiki.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών