Προκαλεί και ο Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος

 Προκαλεί και ο Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος
Κλιμακώνει επικίνδυνα τις λεκτικές προκλήσεις η Άγκυρα

Η άποψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κατατέθηκε γραπτώς σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή για το καθεστώς νησιών του Αιγαίου - Θέσεις σαν αυτή υπονομεύουν την ασφάλεια στο Αιγαίο, απαντά η Αθήνα

Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε άλλος Τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Η προκλητική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας έρχεται ως συνέχεια στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του αρχηγού της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP Κιλιτσντάρογλου ότι δήθεν η Ελλάδα έχει... καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου.

Το ανησυχητικό με την δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως τα Ίμια (σαν Καρντάκ τα αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών) είναι δήθεν τουρκικό έδαφος είναι ότι η θέση αυτή καταγράφεται γραπτώς -δεν είναι δηλαδή απλώς μια λεκτική... υπερβολή- σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή του κεμαλικού CHP.

Είκοσι χρόνια μετά την κρίση στα Ίμια το 1996 που η Ελλάδα και η Τουρκία σχεδόν βρέθηκαν σε εμπόλεμη κατάσταση, ο κ. Τσαβούσογλου υπογραμμίζει: «Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας όσον αφορά τα Ιμια. Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος. Οσο κυβερνάει το AKP δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο νομικό και de facto status των νησιών του Αιγαίου».

Η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας ότι δήθεν τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι περιέχονται σε γραπτή απάντηση του κ. Τσαβούσογλου σε ερώτηση βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης, δεν έχει ακόμη αναρτηθεί επισήμως στην ιστοσελίδα του τουρκικού κοινοβουλίου, παρά μόνο δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική «Μιλιέτ».


 01/12/2016 
12:16
 http://www.protothema.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών