Οργανωμένες εξεγέρσεις στα «κέντρα φιλοξενίας» ανά την Ευρώπη - Αφγανός ο «εγκέφαλος»

 
ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΑΦΓΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ Της Χριστίνας Φλάσκου Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές ασφαλείας της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης καθώς υπάρχουν πληροφορίες και ανησυχίες  για «κοινό εγκέφαλο» πίσω από τις ταραχές και τις εντάσεις που ξεσπούν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ανά την Ευρώπη. Το κύριο σημείο, βέβαια, των ερευνών
επικεντρώνεται κυρίως σε Αφγανούς μετανάστες, όπου φαίνεται να συνεργάζονται όχι μόνο με τον ISIS, αλλά και με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.  Παράλληλα, οι Αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα μετανάστευσης ενός νέου τεράστιου κύματος Αφγανών από το Πακιστάν.
Οι Αρχές ασφαλείας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει «κοινός νους» πίσω από τις εξεγέρσεις λόγω των κοινών χαρακτηριστικών τους στον τρόπο δράσης. Πιο συγκεκριμένα, οι παρατηρήσεις αυτές αφορούν κυρίως στα κέντρα φιλοξενίας σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία και Γαλλία, όπου οι εξεγέρσεις εμφανίζουν μεταξύ τους κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως:  η περιοδικότητά τους, το σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασμά τους και το ότι οι πρωταίτιοι είναι κατά βάση άνδρες αφγανικής καταγωγής.
Τα ανωτέρω ενισχύονται και από την αναφορά του επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας, Όλεγκ Πετκόφ,  ο οποίος δήλωσε ότι οι ταραχές που ξέσπασαν στον προσφυγικό καταυλισμό Χάρμανλι  «ήταν μέρος από μαζικές ταραχές σε καταυλισμούς σ’ όλη την Ευρώπη και ήταν συντονισμένες με παρόμοια επεισόδια στη Λέσβο, στο Τορίνο της Ιταλίας και στο Καλαί της Γαλλίας». 
Η αναφορά αυτή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης ασφαλείας στη Βουλγαρία ενώ αμέσως μετά απελάθηκαν 50 Αφγανοί μετανάστες που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας.
Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε προαναγγείλει πριν μερικές εβδομάδες την απέλαση Αφγανών μεταναστών από τη χώρα δηλώνοντας, παράλληλα, ότι «δεν είναι δυνατόν να μείνουν τόσοι χιλιάδες Αφγανοί στη Γερμανία».
Οι ελληνικές Αρχές, όμως, δεν ανησυχούν μόνο για τα ανωτέρω περιστατικά αλλά και για τον μεγάλο κίνδυνο να υπάρξει νέο «τσουνάμι» μετανάστευσης Αφγανών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Πακιστάν και το πιθανότερο είναι να έρθουν προς την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα,  1 εκατομμύριο περίπου Αφγανοί πρόσφυγες, χωρίς χαρτιά οι περισσότεροι, που  φιλοξενούνται σε καταυλισμούς στο Πακιστάν, ενδέχεται να εκδιωχθούν από τη χώρα, έχοντας δύο επιλογές, είτε να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους, είτε να προωθηθούν προς την Ευρώπη. Άλλωστε οι πακιστανικές Αρχές τους έχουν δώσει διορία έως το Μάρτιο του 2017 να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο κίνδυνος, λοιπόν, για την Ελλάδα είναι ότι όσοι προωθηθούν προς την Ευρώπη θα περάσουν από τα ελληνικά νησιά και δεδομένου ότι τα σύνορα είναι κλειστά θα εγκλωβιστούν και ατοί στη χώρα μας.
Για τους ανωτέρω λόγους και σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει αποστείλει διαμαρτυρίας προς το πακιστανικό ΥΠΕΞ καλώντας τη χώρα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αλλιώς το Πακιστάν θα χαρακτηριστεί τόσο από την Ελλάδα όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη ως «χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία».

 http://www.pronews.gr/

08:45
18/12/2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών