ΒΙΒΗ ΜΑΡΚΑΤΟΥ «Κυνήγα τ' όνειρό σου μέχρι το τέλος» !!!

 Η Παρασκευή Μαρκάτου ανάμεσα στους Αγγελο Μαστοράκη και Βλάσση Βέλιο μαζί με τα υπόλοιπα ελπιδοφόρα Νέα Ταλέντα
 
«Όλος αυτός ο αγώνας που έκανα με δικαίωσε, γι' αυτό και είμαι σήμερα κοντά σας. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γι' αυτά που αισθάνομαι. Αυτό με κάνει πιο δυνατή. Αγαπάω κάθε δουλειά μου και κάθε χαρακτήρα μου.    Η Παρασκευή Μαρκάτου ανάμεσα στους Άγγελο Μαστοράκη και Βλάσση Βέλιο μαζί με τα υπόλοιπα ελπιδοφόρα Νέα Ταλέντα Μέσα από τις γκάφες τους, τα λάθη τους βγαίνει ένας προβληματισμός, ο οποίος εκφράζει και τα εσωτερικά μου συναισθήματα. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός με τον δικό του τρόπο. "Κυνήγα το όνειρό σου μέχρι το τέλος. Μη διστάσεις. Κανείς δεν χάνεται αν βγεις εσύ κερδισμένος". Αυτό λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου και σήμερα σε εσάς. Είναι ωραίο να ακολουθείς το όνειρό σου. Έτσι δεν είναι;».




Με αυτά τα λόγια η 17χρονη Παρασκευή Μαρκάτου σκόρπισε χθες βράδυ συγκίνηση στο ακροατήριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Η μαθήτρια της Γ' Λυκείου είναι ένα από τα δεκαπέντε νέα ταλέντα που ανέδειξε ο φετινός 9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κόμικς Νέων Ταλέντων που διοργανώνει το δικό μας «9», το σαββατιάτικο ένθετο της «Ελευθεροτυπίας» για τα κόμικς, πάντα σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΚΤΟ.
Τα κορίτσια ήταν άλλωστε και φέτος αυτά που... «έκαναν πάλι το θαύμα τους», όπως τόνισε ο Αγγελος Μαστοράκης, υπεύθυνος έκδοσης του «9». Και έτσι πρέπει να είναι, αφού αντιπροσωπεύουν το 42% των συμμετοχών και το 38% των βραβείων. «Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι περισσότεροι νικητές μας έχουν ήδη αποκατασταθεί επαγγελματικά και σταδιοδρομούν», ανακοίνωνε χθες ο Αγγελος Μαστοράκης στον νεαρόκοσμο που είχε μαζευτεί για τη βράβευση και τα εγκαίνια της έκθεσης «9x9+9».
«Πέντε από αυτούς συνεργάζονται ήδη με μεγάλους εκδοτικούς οίκους κόμικς του εξωτερικού -οι δύο με μόνιμα συμβόλαια, αλλά και αποσπούν σημαντικά βραβεία στην Αμερική», συμπλήρωσε.
«Για όλα αυτά που κατάφεραν οι νικητές μας, εμείς οι άνθρωποι του "9" και της "Ελευθεροτυπίας" έχουμε έναν ακόμα λόγο να χαιρόμαστε, γιατί αποδεικνύουν πως η απόφαση που πήρε πριν από 9 χρόνια ο εκδοτικός οργανισμός Χ.Κ. Τεγόπουλος να στηρίξει και να προωθήσει την ένατη τέχνη ήταν, είναι και ελπίζω πως θα είναι η σωστή», κατέληξε.
Τη βράβευση των Νέων Ταλέντων (Ευαγγελία Μώρη, Δέσποινα Ζενεμπίση, Θοδωρής Οικονόμου κ.ά.) ακολούθησε η βράβευση των Νέων Καλλιτεχνών (Δημήτρης Βλάχος, Γιώργης Μπαριτάκης, Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος κ.ά.). Ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού οργανισμού ΑΚΤΟ Βλάσσης Βέλιος, δεσμεύτηκε πως θα βρίσκεται συμπαραστάτης στην πρωτοβουλία αυτή και τα... 999 χρόνια του θεσμού!
Τα έργα των φετινών διακριθέντων αλλά και επιλεγμένα κόμικς από την εννιαετή πορεία του «9» έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό στη διπλή επετειακή έκθεση «9x9+9» που θα διαρκέσει έως 16 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών