Ο Α.Τσίπρας συναντά την Α.Μέρκελ έχοντας καταφέρει να διασπάσει το μέτωπο των δανειστών - Σε δύσκολη θέση η καγκελάριος

 
Η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ Β.ΣΟΙΜΠΛΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε λίγες ώρες θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ για να επιδιώξει από αυτήν μια πολιτική λύση. 
Η Α.Μέρκελ δεν θέλει επ'ουδενί να φανεί ότι υποχωρεί μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό παγιδευμένη και αυτή από την αδιαλλαξία και τις εμμονές του Β.Σόιμπλε, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι πλέον μετά την στήριξη των ελληνικών θέσεων από Κομισιόν, Φ.Ολάντ και ευρωκοινοβούλιο αλλά και το «ξεβράκωμα»-«άδειασμα» (όπως θέλει το ερμηνεύει κανείς) του Γ.Ντάισεμπλουμ από την Κομισιόν η οποία χαρακτήρισε την δήλωση του πρόεδρου του Eurogroup, «βιαστική» και «ανακριβής» και ουσιαστικά δικαίωσε την Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.
Μια θέση που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο καθώς ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται που σημαίνει νέους πρόσφυγες και η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία οδηγούνται το 2017 στις κάλπες με τους ευρωσκεπτικιστές και αντιπαγκοσμιοποιητές να έχουν την δύναμη ακόμα και να τις κερδίσουν. Συνεπώς η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει τώρα.
Η Ανγκελα Μέρκελ έχει ήδη δηλώσει πως θα μιλήσει με τον Ελληνα πρωθυπουργό, αλλά δεν θα είναι αυτή που θα διαπραγματευτεί μαζί του αλλά οι Θεσμοί.
Όλοι ομω ξέρουν ότι η Γερμανία έχει άμεση σχέση με τους Θεσμούς και τις αποφάσεις τους.
Ο Α.Τσίπρας θα τηςπαρουσιάσει τα πράγματα ως έχουν:
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα για το 2019, όπως ζητά το ΔΝΤ και τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να μειωθούν κάτι που άλλωστε ζητάει και η Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο διαμέσου Μοσκοβισί και Σουλτς.
Οι παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους και η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δεν εκτροχιάζουν το πρόγραμμα. 
Και θα εξηγήσει τις ελληνικές θέσεις για τα εργασιακά και για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αφού άλλωστε δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξαιρείται των ευρωπαϊκών κεκτημένων και να ζει σε έναν εργασιακό «μεσαίωνα»
Σε περίπτωση που υπάρξει πάντως πολιτική λύση και ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση το ενδεχόμενο εκλογών απμακρύνεται τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο του 2017 και μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν.
Μόλς χθες εσπασε το μέτωπο που επιχειρούσε να στήσει το ΔΝΤ με τους σκληρούς των Βρυξελλών κατά της Ελλάδας: Αλληλεγγύη στις ελληνικές θέσεις δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής είπε πως υποστηρίζει τις αποφάσεις του Eurogroup και πως «δεν μπορεί να υπάρχει απαίτηση να κάνει η Ελλάδα περισσότερες προσπάθειες ή να τους αποτρέψουν να πάρουν κάποιες αποφάσεις».   
«Πρέπει να βρεθεί μία λύση για το μέλλον της Ελλάδας στις Βρυξέλλες», συμπλήρωσε ο Γάλλος Πρόεδρος κτυπώντας το καμπανάκι για πιθανή διάλυση της ΕΕ και  τασσόμενος υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και επίτευξης μίας λύσης για το χρέος η οποία «θα οδηγήσει στην επιστροφή της σταθερότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη».   
Ετσι, μετά τον Πιερ Μοσκοβισί, τον Μάρτιν Σουλτς  και ο Γάλλος πρόεδρος, με ασύγκριτα μεγαλύτερο ειδικό βάρος, λαμβάνει θέση υπέρ της Ελλάδας!
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στηρίζει απόλυτα τις ελληνικές θέσεις και χαρακτηρίζει «αδιανόητο» να προκληθεί πρόβλημα στη διαπραγμάτευση λόγω παροχών του Αλέξη Τσίπρας δείχνοντας έτσι ότι υπάρχει εσωτερική σύγκρουση και όχι κοινό μέτωπο κατά της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης ενώ πρόσθεσε ότι τίθεται σε κίνδνο όλη η Ευρώπη.
Η δήλωση ήρθε λιγο μετά το άρθρο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος είπε ότι «Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε λιτότητα για πάντα» ενώ ταυτόχρονα ο κ. Μοσκοβισί προειδοποιεί και το Βερολίνο λέγοντας πως δεν πρέπει να υπάρχουν «πολιτικά αδύνατες» απαιτήσεις από την Αθήνα.
Ο Μ.Σουλτς τόνισε, ότι αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε τις θέσεις της κυβέρνησης, στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες.
Ο Α.Τσίπρας κατάφερε κάτι που φαίνονταν ακατόρθωτο: Δίχασε τους δανειστές. Βέβαια οι Γάλλοι αντιδρούν και για έναν άλλο λόγο. Η Ελλάδα είναι βολική για να μη στραφεί η προσοχή της Γερμανίας και στα προβλήματα της γαλλικής οικονομίας.
 http://www.pronews.gr

09:12
16/12/2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών