ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ : ΥΠΟΘΕΣΗ "ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ" (επιστολή)

Στέλιος Σχοινάς
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
ΠΡΟΣ
Τα ΜΜΕ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ
Η αλήθεια των μέχρι σήμερα εξελίξεων
Θέλοντας να παρακάμψω τις όποιες επιθέσεις στο πρόσωπό μου, περιορίζομαι μόνον στην απλή περιγραφή των γεγονότων, κάνοντας μόνον διευκρινιστικά σχόλια.
Η πρόσφατη Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, αθώωσε τους κατηγορούμενους για την πρώτη κατηγορία της παραβίασης δασικών εκτάσεων και για την δεύτερη κατηγορία των πολεοδομικών και αρχαιολογικών παραβιάσεων τους αθώωσε, επίσης, λόγω αμφιβολιών ως προς τον δόλο διάπραξής των.
Δηλαδή δεν αμφισβητήθηκε η διάπραξή τους, αλλά το αν διαπράχθηκαν με πρόθεση ή όχι.
Άλλωστε τα υψηλότατα κλιμάκια ελέγχου του κράτους, αποτελούμενα από αρμόδιους του Υπουργείου Πολιτισμού και από αντίστοιχους Επιθεωρητές-Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όλα αυτά τα χρόνια, στους αλλεπάλληλους ελέγχους που έκαναν από το 2008 έως το καλοκαίρι του 2016 (τουλάχιστον δέκα), δεν έπαψαν να αναλύουν το αναμφισβήτητο των αυθαιρεσιών κυρίως εντός της Β’ ζώνης του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών.
Δηλαδή τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα, ανεξάρτητα από την ποινική αθώωση.

Επιβεβαίωση αποτελούν οι ανακλήσεις όλων των οικοδομικών αδειών, η σύνταξη πρωτοκόλλων αυθαιρέτων και επιβολή προστίμων αυθαιρέτων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στην υπόθεση που εκδίκασε το δικαστήριο και στην γειτονική ιδιοκτησία, τις οικοδομικές άδειες της οποίας (52/2002,53/2002 & 335/2002) εξέδωσε επίσης ο κ. Νικόλαος Φουσέκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προσπάθησαν, παράνομα, να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα αυτά και τελικά αναγκάσθηκαν να ανακαλέσουν τις παράνομες αποφάσεις γιατί δεν νομιμοποιούνται.
Μπορεί το δικαστήριο να  αθωώσει τον οποιονδήποτε για λόγους αμφιβολίας ή δόλου.
Όμως όταν αυτός κατέχει υψηλότατες θέσεις στην διοίκηση και αποδεικνύεται ότι συμμετέχει, ενδεχομένως χωρίς δόλο, σε τόσο σοβαρές παρανομίες καταπάτησης αρχαιολογικού χώρου και πολεοδομικών παραβάσεων (σύμφωνα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους), που οδήγησαν στην ανάκληση των οικοδομικών αδειών που εξέδωσε και επιβλήθηκαν τεράστια πρόστιμα, θεωρώ ότι οι λειτουργίες της ευθιξίας έχουν φθάσει στο ανώτατο όριό τους και πρέπει να ενεργοποιηθούν.
Δυστυχώς και τα χωρίς δόλο ολέθρια λάθη έχουν συνέπειες για τους απλούς δημόσιους λειτουργούς και καθοριστικές συνέπειες στους επικεφαλείς της διοίκησης .  Κατ’ ανάγκη.
Στο δικαστήριο ο κ. Νικόλαος Φουσέκης ισχυρίστηκε ότι εκτέθηκε διότι εμπιστεύτηκε ανθρώπους που δεν έπρεπε.
Όταν δεν είσαι σε θέση να επιλέξεις συνεργάτες, αυτομάτως ομολογείς ότι δεν μπορείς να διοικήσεις!
Τέλος σημειώνω ότι ο θύτης Άρχοντας, ακόμη και ο άδολος θύτης Άρχοντας, είναι πολύ λυπηρό να προσπαθεί να μεταπηδήσει στην θέση του θύματος, μεταβιβάζοντας τις ευθύνες του σε άλλους, ισχυριζόμενος ότι τον συκοφαντούν κλπ.
Απλά ο Άρχοντας οφείλει να αναλάβει με παρρησία, τις ευθύνες του  (όπως έκανε ο κ. Φουσέκης, στην εναντίον μου μήνυση το 2008, με την οποία ανέλαβε πλήρως ο ίδιος τις ευθύνες των πράξεών του στα Τουμπανάρια και δεν τις μεταβίβασε τότε σε πλαστογράφους ή σε συνεργάτες λανθασμένης επιλογής, όπως έπραξε στο πρόσφατο δικαστήριο για να πετύχει την αθώωσή του) .
Οι αρχαίοι πρόγονοί μας έλεγαν:
Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία!
                                                                                                                                                          Ιτέα 15 Δεκεμβρίου 2016
                                                                                                                                                                Με εκτίμηση
                                                                                                                                                               Στέλιος Σχοινάς
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών