Οι μπακαλόγατοι Υπουργοί Υγείας – Η σύγχρονη Οδύσσεια ενός καρδιοπαθούς

 07
Δεν είναι μόνο τα αναλώσιμα υλικά (σεντόνια) που λείπουν από τα Νοσοκομεία κε Πολάκη. Τι λέτε γι’ αυτά;
Την προηγούμενη εβδομάδα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Άμφισσας αδυνατούσε να κάνει την αιματολογική εξέταση τροπονίνη. Ως εκ τούτω δεν ήταν δυνατή η εξέταση του εμφράγματος για τους Ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που διακομίζονταν με Ασθενοφόρο ή ιδιωτικά μέσα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου.

Επίσης το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από Καρδιολόγο πολλές ημέρες το μήνα. Στο Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο, απέμεινε μόνο ένας καρδιολόγος. Του χρειάζεται και ύπνος.
Παρέμβαση της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στον χώρο της υγείας, με αφορμή την οδύσσεια ασθενούς στα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας….
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
24/11/2016: O Ασθενής Φ.Χ. 45 ετών, κάτοικος Διστόμου, διεκομίσθη με Ασθενοφόρο στα επείγοντα του Νοσοκομείου Άμφισσας, με καρδιολογικό πρόβλημα. Καρδιολόγος στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε. Εφημέρευε Γενικός Ιατρός. Δεν μπορούσε να γίνει η αιματολογική εξέταση τροπονίνη λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Δεν ήταν δυνατή η διάγνωση του εμφράγματος.
Στις 20:50 διεκομίσθη ο Ασθενής με Ασθενοφόρο χωρίς συνοδεία στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Στο εν λόγω Νοσοκομείο δεν λειτουργούν τα χειρουργεία με απόφαση Διοικητή λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων!!! Στο Νοσοκομείο της Λαμίας διεγνώσθη ΕΜΦΡΑΓΜΑ. Έπαθε ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε. Ευτυχώς η ανακοπή συνέβη στο Νοσοκομείο Λαμίας και όχι στη διαδρομή κατά τη διακομιδή του. Στο Νοσοκομείο Λαμίας δεν λειτουργεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, παρότι προβλέπεται στον Οργανισμό, λόγω έλλειψης Μηχανημάτων και προσωπικού.
Γι’ αυτό διεκομίσθη με ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για Αιμοδυναμική κάλυψη και ΜΕΘ. Εντούτοις χρειάστηκε και νέα διακομιδή στο ΝΙΜΤΣ. Ούτε τσουβάλι να ήταν ο Ασθενής. Ευτυχώς είναι τυχερός και ζει. Έκανε πραγματικά τον γύρο του θανάτου. Κινδυνεύουν ή όχι οι εμφραγματίες Ασθενείς;
Στο Νοσοκομείο της Άμφισσας το ακτινολογικό Μηχάνημα είναι σαράβαλο και τακτικά εκτός λειτουργίας. Φτιάχνει – χαλάει. Ο Αξονικός Τομογράφος δεν λειτουργεί εδώ και δύο μήνες. Πως γίνονται οι διαγνώσεις στα έκτακτα περιστατικά (π.χ. εσωτερική αιμορραγία).
Στα πλυντήρια από τα δύο λειτουργεί το ένα. Το άλλο δεν λειτουργεί εδώ και έξι μήνες χωρίς να επισκευάζεται. Πως θα πλυθεί το αναλώσιμο υλικό για να προστατεύονται οι Νοσηλευόμενοι Ασθενείς από τις Νοσοκομειακές λοιμώξεις.
Οι Υπουργοί Υγείας προσπαθούν με μπακαλίστικο τρόπο να λύσουν το πρόβλημα. Μετακινούν αναισθησιολόγους από το Νοσοκομείο της Άμφισσας στο Νοσοκομείο της Λαμίας για να λειτουργήσουν μερικώς τα χειρουργεία, που έκλεισαν με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων. Εξαιτίας αυτού έκλεισε ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Άμφισσας. Νοσοκομείο Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης χωρίς να διαθέτει Παθολογικό τομέα (έκλεισε η παθολογική κλινική πριν ενάμιση χρόνο) και χειρουργικό τομέα.
Το Νοσοκομείο μετεξελίχθηκε σε Κέντρο Διακομιδών. Οι διακομιδές θέλουν χρόνο και ο χρόνος στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Οι ιατροί του Νοσοκομείου και το Σωματείο Εργαζομένων σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι το Νοσοκομείο μετατρέπεται σε Κέντρο Ημέρας εξαιτίας τη μη λειτουργίας Παθολογικής Κλινικής, τις ελλείψεις Καρδιολόγων και τώρα της αδυναμίας εκτέλεσης τακτικών και επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων.
Η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει, σημειώνουν, σήμερα τις βασικές και ζωτικές λειτουργίες σε ένα Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο. Κινδυνεύουν ή όχι οι Ασθενείς των Νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας κε. Πολάκη και κε. Ξανθέ; Που είναι το προσωπικό και τα κονδύλια; Οι Υπουργοί Υγείας σύγχρονοι μπακαλόγατοι, αναρωτιούνται ποιός είναι αυτός ο ΙΚΑΣ;
 
 
 http://www.amfissaface.gr
 December 2, 2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών