ΓΑΛΑΞΙΔΙ : Έκτακτη συνεδρίαση για τακτικό θέμα


Έκτακτη συνεδρίαση για τακτικό θέμα



 Η πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Γαλαξιδίου να συνεδριάσει εκτάκτως και μάλιστα να προσκαλέσει μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη του συμβουλίου, ενόχλησε σφόδρα τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Βασίλη Καραγιάννη, ο οποίος τόνισε ότι «για να γίνει έκτακτο συμβούλιο και να συγκληθεί εντός μισάωρου θα πρέπει να βομβαρδίζεται το Γαλαξίδι. Μάλιστα, είχε μια έντονη λογομαχία με τον αντιδήμαρχο κ. Θανάση Τσονάκα, καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι το θέμα δεν ήταν έκτακτο, ενώ ο κ. Τσονάκας ισχυρίστηκε ότι προβλέπεται από το νόμο Καλλικράτη η διαδικασία.
Ανησυχία για την έδρα

Κινήθηκε εκτάκτως η διαδικασία όπως είπε ο κ. Τσονάκας, καθώς οι τοπικοί σύμβουλοι του Γαλαξιδίου έδειχναν έντονη ανησυχία μετά τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, το οποίο είχε αποφασίσει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα. Αυτό έφερε μεγάλη αναστάτωση στο Γαλαξίδι, που ανησυχούν για το δικό τους φορέα, καθώς βάσει του Νόμου Καλλικράτη σε κάθε δήμο μπορεί να λειτουργεί μόνο ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και στο δήμο Δελφών υπάρχει ήδη με έδρα το Γαλαξίδι.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και να ανακοινωθούν οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και να αποσαφηνιστεί το θέμα. Όσο για το άρθρο 103 που αφήνει παράθυρο για δεύτερο δημοτικό λιμενικό ταμείο στον ίδιο δήμο, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, δεν είναι τόσο απλό, καθώς θα πρέπει να πληρούνται μια σειρά προϋποθέσεων, που στην περίπτωση του δήμου Δελφών δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορούν να στοιχειοθετηθούν.



 http://www.orafok.gr/
 Ημερομηνία δημοσίευσης:16/12/2016

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών