Δημήτρης Τσαγκάρης : ΟΜΗΡΟΣ ..

 
 Φοροεισπρακτική διάθεση προδίδει ο παραλογισμός των ελέγχων φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος χρήματος» σε φορολογούμενους, με αναδρομικούς φοροελέγχους πέραν της 10ετίας και για λόγους παραγραφής αλλά και για λόγους που σχετίζονται με την τότε κρατούσα φοροτεχνική αλλά κυρίως τραπεζική αντίληψη και πρακτική.

Η αναδρομικότητα της «μνημονιακής» νομοθέτησης δυστυχώς επιβίωσε από τις ασαφείς και γενικευμένες οδηγίες του ΣτΕ και δυστυχώς συντηρείται η - κατά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων - ανυπαρξία ασφάλειας δικαίου και εμπιστοσύνης, η διασάλευση των αρχών του κράτους δικαίου κλπ ..
Τρανό παράδειγμα η υπόθεση Μ. Χατζηγιάννη ( αθώος στα ποινικά, άκυρα τα πρόστιμα πλην νέος αναδρομικός φορο-έλεγχος για το 2000-2009 ) ή και περίπτωση πελάτη μας (μόνιμου κατοίκου εξωτερικού από το 1961) που με απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα διατάσσεται η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του και ακινήτων του, για 1 έτος, ενόψει προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, άρα και έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα (Ν. 3691/2008) κλπ.
Εύλογα, ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος δημοσίως αναφώνησε «..παραμένω όμηρος ενός παράλογου κράτους..» ύστερα από την παράταση της προληπτικής δέσμευσης περιουσιακών του στοιχείων για άλλους 6 μήνες, για έλεγχο που έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου του 2015 !

 

Άρθρο μου στην ΑΓΟΡΑ της 3/12/2016
Δημήτρης Τσαγκάρης
Οικονομολόγος ΜΑ- Λογιστής Α’
Σύμβουλος Έκδοσης Περιοδικού ΛΟΓΙΣΤΗΣ
tsagaris@fao-economics.gr

Δημητρης Τσαγκαρης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών