Το «βαθύ κράτος» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δείχνει η Μόσχα ως ένοχο για την δολοφονία του Α.Καρλόφ!

 
«ΑΘΩΩΝΟΥΝ» ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τη διεξαγωγή έκτακτου συμβουλίου μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πρεσβεία, αλλά φαίνεται ότι στην Μόσχα έχουν καταλήξει ότι δεν ευθύνεται η τουρκική κυβέρνηση.

Η δολοφονία του Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ σημειώθηκε ένα μόλις 24ωρο πριν την τριμερή συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας (Πούτιν), της Τουρκίας (Ερντογάν) και του Ιράν (Ροχανί) και κατά την Μόσχα "Είναι προφανής ο σκοπός της δολοφονίας του πρεσβευτής μας στην Αγκυρα: Η ματαίωση και η αποτυχία της με την δημιουργία κλίματος έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και ανασφάλειας στην περιοχή. Δεν θα το καταφέρουν. Θα ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων βρίσκονταν πίσω από την δολοφονία και δηλώνουμε εμπιστοσύνη στην τουρκική κυβέρνηση ότι θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν αρκεί ο θάνατος του δολοφόνου, πάντως...".
Γενικά οι Ρώσοι "φωτογραφίζουν" το "βαθύ κράτος" τυων αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (αν όχι και του Ισραήλ) ότι βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του πρεσβευτή τους στην Αγκυρα, ειδικά από την στιγμή που δέχθηκαν ότι ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑSS και όχι μόνο δεν είχε άμεη σχέση με την τουρκική κυβέρνηση, αλλά ήταν και πολιτικός της αντίπαλος, όπως τονίζει η Αγκυρα που και αυτή "δείχνει" τον Φ.Γκιουλέν, τον προστατευόμενο των αμερικανικών υπηρεσιών.
Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι και ο πιλότος που είχε καταρρίψει το τουρκικό υποστρατηγικό βομβαρδιστικό Su-24 στην Συρία το Νοέμβριο του 2015, ήταν από τους πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος και είχε βομβαρδίσει το προεδρικό μέγαρο!
Και έχουν δεχθεί ότι δεν ενεργούσε με εντολή του Ρ.Τ.Ερντογάν όταν έκανε την κατάρριψη! Αρα; Κι εδώ βλέπουν, λοιπόν αμερικανικό "δάκτυλο"
Οι συνομιλίες για το μέλλον της Συρίας που είναι προγραμματισμένες για αύριο στην Μόσχα, ανάμεσα στην Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν θα πραγματοποιηθούν κανονικά, παρά την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας του Ιράν και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν αύριο στην Μόσχα. Μια διπλωματική πηγή στην τουρκική πρεσβεία στην Μόσχα δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στην Μόσχα. «Η τριμερής συνάντηση Ρωσίας–Ιράν–Τουρκίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ βρισκόταν στην αεροπορική πτήση προς την ρωσική πρωτεύουσα την ώρα της δολοφονίας του πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία υπέκυψε στα τραύματά του, έκανε λόγο περί τρομοκρατικής ενέργειας και διεμήνυσε πως η ρωσική διπλωματία θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
«Σήμερα σε μια επίθεση στην Άγκυρα ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία, Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ, τραυματίστηκε και υπέκυψε», είπε η Ζαχάροβα. «Θεωρούμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας και πρόσθεσε πως η Μόσχα θα θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σύμφωνα με αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλάντιμιρ Πούτιν, προκειμένου ο Τούρκος πρόεδρος να ενημερώσει προσωπικά τον Ρώσο ομόλογό του.

Μία ημέρα πριν την τριμερή Πούτιν-Ερντογάν-Ροχανί
Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τη δολοφονική ενέργεια

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε την δολοφονική επίθεση εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία νωρίτερα σήμερα. Ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ υπέκυψε στα τραύματά του μετά την επίθεση που δέχθηκε από έναν ένοπλο ενώ εκφωνούσε ομιλία σε μια γκαλερί τέχνης στην Άγκυρα. «Καταδικάζουμε αυτή την πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι σε ανακοίνωσή του. «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τον πρεσβευτή και την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Αβραμόπουλος: Δεν είναι καλά σημάδια αυτά - Όαση ασφαλείας η Ελλάδα

«Δεν είναι καλά σημάδια αυτά», σχολίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, την δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Καρλόφ, στην Άγκυρα.

Ο κ.Αβραμόπουλος, πληροφορούμενος την δολοφονική επίθεση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη για το προσφυγικό, σχολίασε ότι η «Ελλάδα είναι και θα παραμείνει όαση ασφάλειας».

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα τόξο αστάθειας, από την Τυνησία ως την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αβραμόπουλος.

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας

Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης, για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Άμυνας, Δημήτριος Βίτσας. Ο κ. Βίτσας εξέφρασε και τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στον «φίλο ρωσικό λαό».
Συρία: Για «απεχθές έγκλημα» έκανε λόγο ο Άσαντ

Η Συρία, χώρα σύμμαχος της Ρωσίας, καταδίκασε σήμερα την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθές έγκλημα».

«Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καταδικάζει με το μεγαλύτερο σθένος την δειλή τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Αυτό το απεχθές έγκλημα επιβεβαιώνει το πόσο επείγον είναι να αφιερώσουμε όλες τις προσπάθειες και να αναπτύξουμε όλα τα μέσα για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία» τονίζεται στην ανακοίνωση από το συριακό ΥΠΕΞ.

 http://www.pronews.gr

21:01
19/12/2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών