Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «τρομοκρατεί» και το Βερολίνο: Εκτακτη συνομιλία Α.Τσίπρα με Α.Μέρκελ - Αντιαποβατικές βολές πυροβολικού δημοσιοποιεί το ΓΕΣ

 
ΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ Μ.ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΠΕΡΙ ΙΜΙΩΝ Ανήσυχο το Βερολίνο από την στρατιωτική κινητικότητα και κυρίως από την ρητορική της Αγκυρας απέναντι στην Αθήνα με αποκορύφωμα την τελευταία δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για το "τουρκικό έδαφος των Ιμίων", προσπαθεί να διακρίνει αν βρισκόμαστε στις παραμονές "θερμής" κρίσης στο Αιγαίο.

Ιδιαίτερα ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι κρουνοί με τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τα μικρασιατικά παράλια προς τα νησιά.
Πριν από λίγο η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μίλησαν για όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Κυπριακό, η εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό αλλά και η κλιμακούμενη επιθετική ρητορική εκ μέρους της Τουρκίας κάνουν το Βερολίνο να "τρέμει" αφού μια ελληνική στρατιωτική ήττα θα άλλαζε πολλά, πάρα πολλά στην ιδια την ευρωπαϊκή ισορροπία.
Μέρκελ και Τσίπρας συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία και να ενταθεί η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών προς την κατεήυθυνση της έγκαιρης προειδοποίησης και ανταλλαγής πληφοροριών...
Ανακοίνωση εξέδωσε τοελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τις απόψεις Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία:

«Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών της στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Ανεύθυνες αναφορές περί του αντιθέτου είναι προκλητικές, καθότι το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει ρητώς καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών του προηγούμενου αιώνα.

Όποιος αγνοεί αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα δεν συμβάλλει στην εμπέδωση κανόνων καλής γειτονίας, αντίθετα τους υπονομεύει».

Στο μεταξύ στην δημοσιότητα έδωσε βίντεο με εντυπωσιακές βολές Πυροβολικού και Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλωντο Γενικό Επιτελείο Στρατού. 
Οι βολές έγιναν στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης στο Πεδίο Βολής Κρήτης, αλλά ο συνειρμός φυσικός: Από χερσαίο νησιωτικό έδαφος τα πυρά κατευθύνονται προς την  θάλασσα, προς τους πιθανούς εισβολείς από θαλάσσης.

Σκοπός της δραστηριότητας ήταν η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας, με την εξασφάλιση ρεαλιστικών συνθηκών εκπαίδευσης, καθώς  και η βλητική αξιολόγηση πυρομαχικών Πυροβολικού 155 χιλιοστών και των ρουκετοβόλων MLRS.










 http://www.pronews.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών