Τελεσίγραφο Α.Τσίπρα σε Α.Μέρκελ: «Η χαλαρώνετε το πρόγραμμα ή πάω σε εκλογές»

 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ Στο Βερολίνο για πολιτική λύση ώστε αφενός να κλείσει η αξιολόγηση και αφετέρου να χαλαρώσει το πρόγραμμα και να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα μεταβαίνει την Παρασκευή ο Α.Τσίπρας ο οποίος θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει την πόρτα της Καγκελαρίας, όπου και θα έχει συνομιλίες με τη σιδηρά κυρία της Γερμανίας προκειμένου η διαπραγμάτευση να επισπευθεί και να κλείσει χωρίς «νέα μέτρα». Αλλιώς, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παίξει το «χαρτί» των εκλογών, ή ενδεχομένως ενός δημοψηφίσματος,. λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα χωρίς νέα ετυμηγορία από τον ελληνικό λαό.
Άλλωστε είναι γνωστή η «αλλεργία» που έχουν Βερολίνο και Βρυξέλλες και μόνο στο άκουσμα της λέξης «δημοψήφισμα», εάν σκεφτεί κανείς τι έχει προηγηθεί στα άλλα δημοψηφίσματα.
Οι επαφές του Α.Τσίπρα για την επίτευξη συμφωνίας  είναι μείζονος σημασίας την ώρα που το ΔΝΤ αξιώνει λήψη μέτρων 4,2δις ευρώ και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό διογκώνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια.
Το πρόγραμμα Τσίπρα αναλυτικά
Την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο επ’ ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του Συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 – 17 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14.12, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.


 11/12/2016
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών